Tennisalbue

Tennisalbue / golfalbue / musearm / ondt i albuen / smerter i albuen

Hvad er en tennisalbue / golfalbue / musearm, og hvordan kommer du smerterne til livs?

En tennisalbue (lateral epikondylit) er en overbelastningsskade. Det er senerne på bagsiden af håndleddet og hånden, som kommer fra det lille fremspring på albuens yderside, der er overbelastet. Som regel skyldes det for mange, eller for tunge ensartede bevægelser, og ofte med belastninger. En tennisalbue sidder på ydersiden af albuen.

En golfalbue (medial epikondylit) har de samme symptomer og årsager som en tennisalbue, men sidder på indersiden af albuen.

En musearm er betegnelsen for alle de problemer, der kan opstå i overarmen, og som har noget at gøre med belastning ved computerarbejde. En musearm viser sig ved led-, eller muskelbetændelse, der hvor senerne hæfter sig fast eller ved, at det klemmer/presser på en nerve (karpaltunnelsyndrom).

Karpaltunnelsyndrom mærker du ved, at det snurrer i fingrene og smerter i hånden.

Jesper Hansen
Jesper HansenPatient
Læs mere
”Når jeg kommer hos Henrik, bliver jeg set og hørt. Jeg bliver taget alvorligt. Han tager udgangspunkt i mine udfordringer, og den person jeg er.
Jan Wilcken Olsen
Jan Wilcken OlsenPatient
Læs mere
Da jeg kom ud efter første behandling, kunne han allerede mærke forandringer. Som han siger: ”Da jeg gik ind, var jeg som en gammel mand, der ikke kunne ret meget. Da jeg kom ud, føltes det meget bedre, og sådan fortsatte det”.
Tidligere
Næste
Tennisalbue - musearm - osteopati - Næstved Rygcenter

Hvad kan du selv gøre, når du har tennisalbue, golfafbue eller musearm

Når du har en tennis-, golfalbue eller en musearm, bør du i en periode undgå aktivitet og belastning, der giver smerter. Det kan du måske gøre ved at ændre arbejdsformer-stilling, så belastningen på albuen bliver mindre. I nogle tilfælde kan is til nedkøling også hjælpe mod smerter / lindre smerterne. Hvis du ikke har forbedringer inden for et par uger, bør du søge en sundhedsfaglig behandler, som en osteopat hos Næstved Rygcenter.

Vidste du at ... om albuen / tennis - og golfalbue og musearm

  1. Albuen har tre knogler og er det man kalder et hængselsled.
  2. En tennis-og golfalbue opstår af belastninger, men sidder forskelligt om albuen
  3. En musearm er en belastning i forbindelse med computerarbejder og sidder i overarmen
  4. Smerter ved tennis-og golfalbue og musearm kommer af overbelastning eller gentagne ensartede bevægelser med eller uden belastning.
Tennisalbue - osteopati - Næstved Rygcenter

En osteopat kan hjælpe med

Når du har en tennis-eller en golfalbue / musearm bør du undgå den/de belastninger, der giver dig smerterne. Hvis det ikke forbedres i løbet af et par uger, kan du kontakte Næstved Rygcenter og få en tid hos en osteopat.
 
Osteopaten vil foretage en grundig undersøgelse for at lokalisere problemet, og hvor smerterne kommer fra. Der efter vil der med manuelle teknikker blive arbejdet med dine smertende muskler, sådan at de spændte muskler kommer til at slappe af, sådan at smerterne aftager og forsvinder.
 
Du vil efterfølgende skulle genoptræne, hvilket skyldes at sene og muskler ikke var rustet til den belastning, der forårsager smerterne. Hvis du vender tilbage til samme belastning, uden at have styrket sene og muskler, vil generne og smerterne vende tilbage.
 
 
Tennisalbue

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP