Bihulebetændelse – mellemørebetændelse

Hvad er bihulebetændelse – mellemørebetændelse ?

Bihulebetændelse er betændelse i slimhinderne i de luftfyldte hulrum (bihulerne), der er forbundet med næsen.

Betændelsen kan være forårsaget af bakterier, vira eller svampe, og kan medføre hævelse, irritation og tyk slim, som blokerer bihulerne og kan give smerter og tryk i ansigtet. Der kan desuden forekomme andre gener som hovedpine, smerter i kindben og pande samt snue.

Mellemørebetændelse er en betændelse i mellemøret, som er den del af øret, der ligger bag trommehinden.

Betændelsen kan opstå på grund af en infektion, der forårsages af bakterier eller vira, eller på grund af en allergisk reaktion eller en opbygning af væske i mellemøret. Mellemørebetændelse kan påvirke både børn og voksne, men det er mere almindeligt hos børn på grund af deres anatomi. Symptomerne på mellemørebetændelse kan omfatte smerter i øret, følelse af tryk i øret, nedsat hørelse, feber, generelt ubehag, og i nogle tilfælde også væske fra øret

Jesper Hansen
Jesper HansenPatient
Læs mere
”Når jeg kommer hos Henrik, bliver jeg set og hørt. Jeg bliver taget alvorligt. Han tager udgangspunkt i mine udfordringer, og den person jeg er.
Jan Wilcken Olsen
Jan Wilcken Olsen Patient
Læs mere
”Da jeg gik ind, var jeg som en gammel mand, der ikke kunne ret meget. Da jeg kom ud, føltes det meget bedre, og sådan fortsatte det”
Tidligere
Næste
Behandlersituationer osteopater - Næstved Rygcenter-3274

Hvad kan du selv gøre, for at undgå mellemøre- / bihulebetændelse

Nøglen til forebyggelse af mellemørebetændelse er at begrænse ophobningen af væske. Den rigtige kost kan spille en vigtig rolle i forhold til at minimere risikoen for mellemørebetændelse.

Fødevareallergener, såsom komælk og sukker, fører til øget slim og væske. Rygning øger desuden risikoen for luftvejsinfektioner.

Vidste du at ...om mellemøre- / bihulebetændelse.

  1. Du undgår bihulebetændelse, hvis du kan undgå et blive forkølet.
  2. Hold en god håndhygiejne.
  3. Brug af sut giver en væsentlig øget risiko for mellemørebetændelse.
  4. Undgå rygning – rygning øger risikoen for luftvejsinfektioner.
Behandlersituationer osteopater - Næstved Rygcenter-3266

En osteopat kan hjælpe med ?

Osteopater arbejder ud fra princippet om, at kroppen kan helbrede sig selv. Ind i mellem er der behov for, at en osteopat med manuelle teknikker arbejder med at forbedre dræning af slim og lindrer betændelsestilstande i for eksempel bihuler eller ører.

Osteopaten kan også arbejde med at lindre spændinger og stivhed i nakke, skulder og kæbe, som alt sammen kan forværre dine gener, når du har for eksempel bihule- eller mellemørebetændelse

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

RING OP