Smerter i benene

Ben smerter / ondt i benene / muskelsmerter / forkalkning i årene ?

Hvordan slipper du af med smerter i benene?

Har du ondt i benene kan det have mange forskellige årsager. Nogle smerter skyldes udstråling fra hofte eller ryg, som for eksempel ved en diskusprolaps. Andre kan skyldes lokale forhold i muskler, sener eller led som muskelspændinger, forstrækninger og betændelsestilstande.

Smerter i benene er altid forbundet med ubehag, og kan være utrolig generende. Heldigvis er det ikke altid tegn på noget alvorligt, når du har smerter i benene.

Hvis du har nedsat eller dårlig blodcirkulation i benene, giver det uro og smerter. Dårlig blodcirkulation kommer ofte, når vi er for stillesiddende, når vi bliver ældre, hos gravide eller er overvægtig.  

Du kan også have rastløse ben. Det betyder, at dine ben har trang til at bevæge sig, samtidig med, at der er en sovende eller stikkende fornemmelse, eller en krampende fornemmelse. Det gør det svært at sove, og vil derfor påvirke din livskvalitet.

Årsagen kan også være åreforkalkning. Åreforkalkning opstår, når kolesterol og arvæv gradvist gør blodårerne smallere. Det gør det svært for blodet at cirkulere rundt i kroppen. 

Smerter i benene kan også være muskelsmerter. Det kender vi alle sammen, når vi lige er begyndt til træning, hvad enten det er i et træningscenter, begyndt at løbe eller til badminton. Det giver ubehag, og hvis det ikke forsvinder inden for et par uger, er det en god ide at opsøge en sundhedsfaglig behandler – som kunne være en osteopat. 

bensmerter

Hvad kan du selv gøre, når du har bensmerter / ondt i benene ?

Det er altid en god ide med bevægelse som for eksempel kan være at gå / løbe en tur, tage cyklen eller besøge et træningscenter.

At holde dig i gang er afgørende for dit velbefindende. Men også en sund livsstil i forhold til kost, rygning, alkohol, stress og søvn er vigtig for dig.

4 fakta om bensmerter / ondt i benene

  • Ondt i benene kan være ubehageligt, men er sjældent alvorligt.
  • Bevægelse / træning er vigtigt for at undgå / komme af med bensmerter. 
  • Stillesiddende arbejde, kan kombineres med enkle øvelser, som får bensmerter til at forsvinde
  • Søg en behandler, hvis dine bensmerter er vedvarende – det kunne være en osteopat. 
Bensmerter

En osteopat kan hjælpe ved bensmerter

Har du bensmerter gennem længere tid, så skal du opsøge en sundhedsfaglig behandler – for eksempel en osteopat. Når du kommer hos en af vores osteopater, bliver du undersøgt grundigt. På baggrund af dine oplevelser med bensmerterne, undersøger vi hele kroppen, da bensmerter kan komme andre steder fra, end fra selve benet.

Ved en grundig undersøgelse hos osteopaten, finde vi ud af, hvor smerterne opstår. Er det muskelsmerter fra benene, er det forkalkning i årene, eller kommer smerterne i benene fra selve knæet, hoften, ryggen eller måske et andet sted fra. For at vores osteopater kan hjælpe dig, skal vi finde årsagen. 

Når årsagen er fundet, udarbejder vi en handleplan, eller rettere to handleplaner. Den ene indeholder det, som osteopaten kan hjælp dig med, mens den anden handler om, hvad du selv kan gøre. Måske skal der flere manuelle behandlinger til at fjerne dine bensmerter, men måske er det træning og kostomlægning, der er vejen frem. Osteopaten støtter, vejleder og hjælper så langt det er muligt, men der ligger også en indsats hos dig selv.

Vores osteopater glæder sig til at tage imod dig med bensmerter / ondt i benene.

Følg os på YouTube og få en masse gode tips og øvelser!

Hans Andersen har over 20 års erfaring inden for osteopati

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP