Refluks hos voksne

Hvad er refluks / voksne kan også have refluks / sure opstød / halsbrand

Refluks - sure opstød - osteopati - Næstved Rygcenter

Refluks opstår, når indholdet i mavesækken eller mavesyren kommer op i spiserøret. Når mavesyren på den måde strømmer “baglæns” i fordøjelseskanalen, kaldes det på fagsprog for refluks.

Hvis du har refluks, vil du opleve det som: brændende/sviende fornemmelse bag brystbenet | følelsen af at mavesyren løber op i spiserøret |sure opstød | kvalme og opkastninger og nogle gange symptomer fra luftvejene (hoste/hæshed).

Refluks sygdom kan starte allerede ved fødslen. Ofte tiltager problemet i løbet af 2-3 uger, hvor symptomerne bliver tydeligere. Refluks er en livsvarig lidelse, selv om du kan have perioder uden særlige symptomer. I perioder, hvor symptomerne er værst, kan medicin måske dæmpe det.

Hos Næstved Rygcenter har vi aut. osteopat Nadia Pedersen, der skrev sit afsluttende projekt om refluks i uddannelsen som osteopat. Hun har derfor en stor viden om lidelsen, og efterfølgende også meget stor erfaring med behandling af refluks.

Janne Ågot Holm
Janne Ågot Holm Patient
Læs mere
Allerede efter første behandling kunne jeg mærke forbedringer. Jeg kunne sove igen og jeg kunne komme ud af sengen uden de store smerter. Jeg kan derfor varmt anbefale andre at få en tid
Kasper Dyring Nielsen
Kasper Dyring NielsenPatient
Læs mere
”Jeg levede et liv med inaktivitet, dårlig kost (sukker og meget præfabrikeret mad) og stress. "Jeg har tabt mig mere end 20 kg. Jeg har fået troen på mig selv tilbage. Jeg er blevet mit ”gamle jeg”, og den mand, som min kone giftede sig med for en del år siden.
Tidligere
Næste
Refluks hos voksne

Hvad kan man selv gøre, når du har refluks / sure opstød

Når du lider af refluks, kan en ændring i dine kostvaner måske hjælpe dig. Ubehaget opstår ofte i forbindelse med måltider. Det er meget individuelt, om det er bedst at spise få gange dagligt, eller om flere mindre måltider er vejen frem. Hold dig gerne fra kulsyreholdige drikke, kaffe og juice, som kan påvirke dine symptomer negativt. Derudover kan det være en god idé at undgå fed og stærk mad, chokolade og pebermynte.

Vidste du at... om refluks / sure opstød / halsbrand hos voksne

  1. Du bør også undgå at spise større måltider 3-4 timer inden sengetid.
  2. Lad vær med at lægge dig ned lige efter du har spist.
  3. Motion er godt, men ikke lige efter dine måltider
  4. Løft hovedgærdet på din seng, så syren ikke kan løbe tilbage i spiserøret.
Behandling hos Næstved Rygcenter

Opsøg en osteopat ved refluks / sure opstød / halsbrand

Når du som voksen lider af refluks, er det en god ide at følge de råd, der er beskrevet overfor.

Mange kan også have hjælp af at bestille en tid til en udredning hos en af Næstved Rygcenters aut.osteopater. Du vil blive grundigt undersøgt i hele kroppen. I forbindelse med undersøgelsen snakker vi også om KRAMSS–(det vil sige kost, rygning, alkohol, motion, søvn og stress).

Baseret på dine erfaringer, din fortælling og en grundig undersøgelse, vil der blive lagt en handleplan-eller rettere to handleplaner. Den ene handler om, hvad vi kan hjælpe dig med, mens den anden handler om, hvad du selv kan gøre.

Hos os er en grundig undersøgelse vigtigt, da ostepaterne undersøger og forebygge dysfunktioner i hele kroppen. De behandler led, muskler, og bindevæv med osteopatiske manipulationer for at normalisere kroppens funktioner. Teknikkerne omfatter blandt andet manipulationer og mobilisering af kroppens led, muskler og bindevæv.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP