Løbeskade

Skade efter løb / ondt efter løb / løbeskade

Hvordan slipper du af med smerter efter løb/ generefter løb/en løbeskade

En løbeskade er en skade, der opstår som følge af løbetræning eller anden motion, hvor løb indgår. Da løb indebærer gentagne belastninger på kroppens muskler, led og knogler, kan det medføre en række forskellige skader. Nogle af de mest almindelige løbeskader er:

Løberknæ er en smertefuld tilstand, der opstår, når den bageste del af knæskallen irriteres. Det kan forårsage smerte og hævelse omkring knæet.

Skinnebensbetændelse, som er betændelse i de forreste muskler i skinnebenet og kan medføre smerter langs den forreste del af skinnebenet.

Plantar fasciitis er en betændelse i plantar fascia, som er en tyk bindevævsstrimmel, der strækker sig fra hælen til tæerne. Det kan medføre smerter og stivhed i foden og hælen.

Hælspore er en tilstand, hvor der dannes en lille knogleudvækst på hælen, hvilket kan medføre smerter og ubehag i hælen.

Betændelse i achillessenen, som forbinder lægmusklen med hælen. Det kan medføre smerter og stivhed i musklerne og i hælen.

Det er vigtigt at træne forsigtigt og gradvist øge intensiteten og varigheden af træningen for at undgå løbeskader. Hvis du oplever smerter eller ubehag, bør du stoppe med træningen og søge professionel hjælp hos en af Næstved Rygcenters træningseksperter som for eksempel en fysioterapeut eller en osteopat. Vores behandlere kan sammen med dig udarbejde en behandlingsplan, der passer til dig. Løb har et belastningsmønster, der er meget monotont. Det er den samme bevægelse, man laver hele tiden, og derfor er det mest overbelastningsskader, vi ser. De opstår typisk, fordi man træner forkert og ikke restituerer ordentligt, fortæller eksperten. Når du løber, belaster du kroppen med to til tre gange din egen vægt. Hvis du løber fem km, tager du ca .4.000 skridt, og hvis du vejer 60 kg, belaster du din krop med 180 kg, hver gang du tager et skridt. Det er mange ton belastning i løbet af en løbetur.

Mathilda Rosenkrantz de Lasson
Mathilda Rosenkrantz de LassonPatient
Læs mere
Mathilda havde det svært i den periode, og der var Henrik meget god for hende, han gjorde hende smertefri og han gav hende troen tilbage på at hun kom til at danse som før.
Maria Tine Pallisgaard Jeppesen
Maria Tine Pallisgaard JeppesenPatient
Læs mere
Jeg har den største tillid og respekt for fysioterapeuten hos Næstved Rygcenter, som jeg kan anbefale andre. Takket være ham, har jeg i dag en større selvtillid, større styrke og mere energi, og så kan jeg klare længere ture på cyklen fordi kroppen er blevet stærkere
Tidligere
Næste
Løbeskade - osteopati - Næstved Rygcenter

Hvad kan du selv gøre, når du har en løbeskade

Om du skal holde en pause fra løbet, hvis du mærker smerte eller ømhed, kan variere. En skade er, når du føler smerte fra begyndelsen af din løbetur, og det bare bliver værre og værre, mens du løber. Eller det begynder at gøre ondt, mens du løber. I tilfælde af en sådan skade bliver du nødt til at stoppe din træning og få den behandling, du har brug for hos Næstved Rygcenter.

Værd at vide... om løbeskader

  1. Løbeskader er ofte belastningsskader.
  2. I de fleste tilfælde er du nødt til at holde en pause, når du har en løbeskade.
  3. Søg hjælp hos Næstved Rygcenter, hvis skaden tager mere end et par uger.
  4. I langt de fleste tilfælde kan du komme i gang med løb igen
løbeskader

En osteopat kan hjælpe ved løbeskader

Når du har en løbeskade, kan det velvære rådet fra en behandler, at du skal indstille løb i en periode. Det betyder ikke at du skal holde dig i ro. Let styrketræning, der styrker det skadede område, vil være godt for dig. Det kan være konditionstræning på romaskine, crosstrainer, motionscykel, eller en tur på cyklen i det fri, er et godt alternativ til løb i skadeperioden. Hvis du har en løbeskade, der tager mere end et par uger, kan vores osteopater hjælpe dig. Du vil blive grundig undersøgt, og sammenhold med dine oplevelser, bliver der lagt to planer for dig. Den ene handler om, hvordan du kan hjælpe dig selv, mens den anden handler om, hvordan osteopaten kan hjælpe.
 
Osteopati fokuserer på at manipulere muskler, knogler og led for at forbedre kroppens samlede funktion og lindre smerte. En osteopat kan arbejde med at forbedre kroppens bevægelsesmønstre og reducerespændinger og inflammation (betændelse) i de berørte områder. Det kan omfatte strækøvelser, massage og manipulation af de berørte muskler, led og knogler. Osteopati kan også hjælpe med at identificere underliggende problemer i kroppen, der kan bidrage til løbeskader, såsom skævhed i bækkenet eller spinal ubalance. Ved at løse disse underliggende problemer kan en osteopat hjælpe med at forebygge fremtidige skader og forbedre din samlede løbepræstation.
løbeskade

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP