Smerter i knæet

Knæ / ondt i knæet / smerter i knæet / knæsmerter / miniskskade

Hvad er årsagen til knæ smerter / ondt i knæet?

Der kan være mange årsager til knæ smerter. Et knæ er et meget stort led, som hele tiden udsættes for belastninger. Mere præcist vil det sige, at muskelsener, ledbånd, slimsætte og muskler (de bløde dele i knæområdet) kan blive overbelastet, og give smerter i knæet / knæ smerter.

Generne kommer ofte, når knæet udsættes for uvante og/eller store belastninger. Overbelastningsgener kan forekomme både hos trænet og utrænet personer. Sport med stor belastning, og hvor spring er almindeligt (badminton, fod- og håndbold, basketball med flere), kan give skader, som medfører smerter i knæet.

Smerter kan også komme af artrose (slidgigt), betændelse i senerne, der hvor senerne fæster, men også i slimsækkene. Du kan også have en skade i korsbåndet, som naturligt vil give smerter.

Hvis dit knæ er låst, har en lille bevægelighed, og mange smerter, skal du søge hjælp hos en sundhedsfagligbehandler, hvilket kan være hos en osteopat hos Næstved Rygcenter. Du bør søge hjælp, hvis tilstanden har varet mere end et par uger. 

Mathilda Rosenkrantz
Mathilda Rosenkrantz Patient
Læs mere
Mathilda Rosenkrantz de Lasson (15 år) var en glad danser. Forude lå et verdensmesterskab i showdans for hold, men en knæskade i foråret 2019 truede med at sætte en stopper for drømmen om at deltage. Takket være behandlingerne hos Henrik kom Mathilda med til VM og dansede.
Berit Ziegler
Berit ZieglerPatient
Læs mere
”Jeg kunne hverken stå eller gå. Der var en brændende fornemmelse. Jeg kom hos Hans første gang i maj 2022, og har nu været hos ham nogle gange. Hans var den første i systemet, der undersøgte mig ordentligt.
Tidligere
Næste
Behandlersituationer osteopater - Næstved Rygcenter-3130

Hvad kan du selv gøre, ved ondt i knæet / ondt under knæet / knæsmerter ?

Når du har smerter i knæet eller ved knæet, er en aflastning som regel nødvendig. I nogle tilfælde vil det være nok til at smerterne går over. Smertestillende medicin kan være en hjælp, ligesom det er vigtigt at tænke på, om din vægt er en stor belastning for dine knæ.

Hvis du får en akut skade, med stærke smerter til følge, skal du opsøge din læge eller en anden sundhedsfaglig person, hvilket kan være en osteopat. En grundig undersøgelse skal være med til at klarlægge årsagen til, hvorfor du har ondt i knæet / knæ smerter.

For at igangsætte den rigtige behandling, er det nødvendigt at vide, hvad årsagen til knæ smerterne er.

Vidste du at... om ondt i knæet / knæsmerter / minisk skade

  1. Knæet er forbindelsen mellem lår-og underbenet.
  2. Kroppens største og mest belastede led er knæet.
  3. For at afhjælpe belastningen er alle ledflader i knæet dækket af brusk.
  4. Knæet belastes tre gange din kropsvægt, når du løber.
Behandlersituationer osteopater - Næstved Rygcenter-3126

Opsøg en osteopat ved knæsmerter

En osteopat kan hjælpe, når du har ondt i knæet / knæ smerter. Smerterne kommer ikke nødvendigvis fra knæet.

Vores kroppe har en naturlig evne til at kompensere. Og når vi kompenserer, er der steder, hvor kroppen ikke fungerer optimalt og kan derfor give smerter. Et eksempel er, at knæ smerter, kan komme hvis du går skævt på foden/ anklen eller smerterne kan komme fra hoften.

Det er derfor helt afgørende, at du bliver undersøgt hos en af de otte autoriserede osteopater hos Næstved Rygcenter. Undersøgelsen skal klarlægge årsagen til dine smerter i knæet, sådan at der kan sættes ind med den rette behandling. Det vil sige både det vi kan hjælpe dig med, men også, hvad du selv kan gøre.

En skade i knæet eller i andre led på kroppen, vil efterfølgende skulle genoptrænes. Det skyldes, at sener og muskler ikke var rustet til den belastning, som i mange tilfælde har forårsager smerterne. Hvis du vender tilbage til samme belastning, uden at have styrket sene og muskler, vil generne og smerterne vende tilbage.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP