Skinnebenbetændelse

Skinnebensbetændelse / ondt i skinnebenet

Hvordan slipper du af med skinnebensbetændelse – hvad er behandlingsmulighederne?

Skinnebensbetændelse, også kendt som shin splints, er en tilstand, der ofte påvirker løbere og andre atleter, der udfører gentagne stødbelastninger på deres ben. Tilstanden kan være smertefuld og begrænsende for en personsaktivitetsniveau, men der er flere behandlingsmuligheder til rådighed, herunder osteopati. Osteopaten vil via behandling arbejdefor at fremme helbredelse og lindre dine smerter. Det kan være en effektiv behandling for skinnebensbetændelse, især når det kombineres med træning, gradvis tilbagevenden til aktivitet samt evt. relevante livsstilsændringer.

Mikkel Kruse Sørensen
Mikkel Kruse SørensenPatient
Læs mere
jeg var lettet over, at nogen kunne forklare mig, hvad jeg fejlede, så jeg forstod det. Det var en lettelse, at der var en diagnose, og at det ikke bare var mig, der var ”løs inde i hovedet”. Der var en fysisk grund til, at jeg havde det så dårligt” siger Mikkel.
Gitte Nek
Gitte NekPatient
Læs mere
Det har været meget hårdt at komme i gang, men jeg vil, og jeg gør det. Jeg mærker tydelig forskel.
Tidligere
Næste
Behandlersituationer osteopater - Næstved Rygcenter-3118

Overbelastning af musklerne i skinnebenet

Skinnebensbetændelse skyldes gentagne stødbelastninger på benene: Dette kan ske, når man løber på hårde overflader eller træner intensivt uden tilstrækkelig opvarmning eller gradvis optrapning. Det kan også skyldes biomekaniske problemer, såsom flade fødder eller svage muskler i benene. At undgå gentagne stødbelastninger på benene og at vedligeholde stærke og fleksible muskler kan hjælpe med at forebygge tilbagefald. Dette kan opnås gennem regelmæssig træning, ordentlig opvarmning og ned varming samt brug af passende sko.

Vidste du at .. om ondt i skinnebenet / skinnebensbetændelse

  1. Skinnebensbetændelse bruges ofte som en generel betegnelse for smerter på skinnebenet.
  2. Skinnebensbetændelse kan afhjælpes med en grundig undersøgelse, behandling og træning.
  3. Du kan godt komme til at løbe igen, selvom du lige nu lider af smerter i skinnebenet.
  4. Du kan godt få skinnebensbetændelse fra andre aktiviteter end løb
Behandlersituationer osteopater - Næstved Rygcenter-3123 (1)

Skinnebensbetændelse kan være en udfordring

En grundig undersøgelse er nødvendig for at kunne levere en god af skinnebensbetændelse. Hvis du besøger en af Næstved Rygcenters osteopater vil de hjælpe dig med at finde årsagen til dine smerter.En osteopat kan derfra hjælpe med at lindre smerten ved skinnebensbetændelse. Behandlingen hos vores osteopater vil fokusere på at forbedre arbejdsforholdene i kroppens muskuloskeletale system samt forbedre blodgennemstrømningen til det berørte område. Dette kan reducere inflammation og smerte, og øge kroppens evne til at helbrede sig selv. Skinnebensbetændelse kan være en udfordrende tilstand, men med den rigtige behandling og en god genoptræningsplan kommer du helt sikkert tilbage i løbeskoene igen

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

RING OP