Smerter i fødder

Hvordan slipper du af med smerter i fødderne?

Se videoen og hør Dittes gode anbefalinger om fødder / indlæg til dine sko.

Foden er kroppens fundament, og udfører dagligt mange bevægelser. Derfor er det vigtigt, at dine fødder har det godt, og at du ikke har ondt.

Rigtig mange mennesker får på et eller andet tidspunkt i livet ondt i fødderne. Årsagerne kan være mange, men som oftest er der tale om overbelastning på grund af nye eller mange gentagende ensartede bevægelser. Der kan også være tale om nedsunken forfod, en forstuvet ankel eller lignende. Udover ondt i fødderne, kan det også føre til smerter i bækken, hofte og lænd. 

Smerter i fødderne kan også skyldes en hælspore eller betændelse i svangsenen, også kaldet fascitis plantaris.

Der kan i nogle tilfælde være tale om inflammation (betændelsestilstand) i slimsækkene ved hælbenet. Ved hælbenet ligger der slimsække, som beskytter senen mod gnidninger fra hælbenet og huden.

I sjældne tilfælde kan der være tale om en stress-fraktur (et brud) i en af knoglerne i foden. Den form for skade kræver aflastning og hvile. Et sådan brud opstår på grund af vedvarende overbelastning. Når knogler udsættes for udtalt belastning i en længere periode, opstår risikoen for et trætheds-brud.

Gigt i fødderne er desværre også en årsag. Gigt i fødderne starter med nedsat bevægelse og funktion. Fødderne føles trætte / tunge og bevægeligheden er nedsat. Gigt kan ikke helbredes, men kan behandles med smertelindrende effekt. 

fødder

Hvad kan du selv gøre, når du har ond i fødderne / smerter i fødderne ?

Dine fødder, skal du bruge hele livet. De er kroppens fundament, så derfor skal du passe godt på dem. Det er vigtigt, at du går i det rette fodtøj, der styrker og støtter dine fødder.

Hvis du har ondt i en længerevarende periode, er det vigtigt, at du søger hjælp hos en sundhedsfaglig person – som for eksempel en osteopat hos Næstved Rygcenter. 

Vores osteopater kan hjælpe dig med at få den rette behandling og træning, der passer til din hverdag og til årsagen bag dine smerter.

Vidste du at... om smerter i fødderne / ondt i fødderne

  • En fod består af 26 knogler med 33 led og 100 muskler. 
  • Smerter i fødderne kan skyldes overbelastning.
  • Det er vigtigt at du bruger godt fodtøj der passer til din aktivitet og som støtter dig og din fod korrekt. 
  • Mange sportsaktiviteter er hårde for fødderne – herunder løb, badminton og håndbold.
fødder

En osteopat kan hjælpe ved smerter i fødderne

Ved smerter i fødderne, der tager mere end et par uger eller tre, bør du søge en sundhedsfaglig person, som kan være en osteopat hos Næstved Rygcenter. 

Ved en grundig undersøgelse hos osteopaten, finde vi ud af, hvor smerterne opstår. Det er vigtigt at finde ud af, om det er muskel- eller nervesmerter, men også om det er gigt, nedsunken forfod eller andet. Smerter i fødderne kan sprede sig til andre del af kroppen, som lænd, hofte eller knæ. 

For at give dig den rette behandling er det vigtigt, at osteopaten finder årsagen.

Når årsagen er fundet, udarbejder vi en handleplan, eller rettere to handleplaner. Den ene indeholder det, som osteopaten kan hjælp dig med, mens den anden handler om, hvad du selv kan gøre. Måske skal der flere manuelle behandlinger til at fjerne dine fodsmerter. Osteopaten behandler, støtter, vejleder og hjælper dig. 

Følg os på YouTube og få en masse gode tips og øvelser!

Se videoen med skuldreøvelser, som også kan lette nakkesmerter.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

RING OP