Lændesmerter

Smerter i lænden er den hyppigste form for smerter fra muskler og led, og er så almindelige, at godt halvdelen af alle voksne vil opleve at have lændesmerter i løbet af et år. Lændesmerter kan defineres som smerter i den nedre del af ryggen til overgangen mellem balder og lår.

Lændesmerter typisk smerter, man kan få i perioder. Hos langt de fleste bedres en episode med smerter markant i løbet af nogle uger og nogle episoder varer blot nogle få dage. For de fleste gælder det, at problemerne er der lidt altid af vekslende intensitet, eller smerterne kommer og går. Smerterne opfører sig meget forskelligt fra person til person.

Mange dele i lænden kan give smerter. Det kan for eksempel være muskler, led eller bruskskiverne mellem ryghvirvlerne, og ofte kan det være svært at finde frem til præcist, hvor smerterne kommer fra. Den mest sandsynlige forklaring er, at det nok er en mere kompliceret proces.

Der er rigtig mange årsager til lændesmerter. Langt de fleste lændesmerter er det, man kalder uspecifikke lændesmerter eller mekaniske lændesmerter.

Har du smerter i lænden, er det en god ide at få undersøgt det nærmere. På telefon 5573 8844 kan du bestille tid hos en af vores behandlere.