Kolik

Kolik / kolik hos spædbørn / spædbørnskolik / gråd hos babyer

Hvad er kolik / gråd hos babyer – søg hjælp hos en osteopat

Når det lille barn har langvarige skrigeture eller er urolig i mere end 3 timer dagligt, mere end 3 dage om ugen, kan der være tale om spædbarns kolik. Kolik starter som regel, når barnet er et par uger gammelt, og stopper i 3-5 måneders alderen. Det er dig vigtigt at være sikker på, at barnet ikke fejler noget andet

Der kan være mange grunde til at babyen græder, men vi skal huske på, at det er den måde babyer tilkendegiver, at de er utilpasse / har ondt / trænger til at få skiftet ble / er sultne. Derfor er gråd en vigtig del at babyens liv og et signal til, at du som forælder kan reagere.

Der er forskel på gråd og kolik. Kolik er vedvarende gråd / skrig i et par timer ad gangen. Vær opmærksom på, om dit barn er overstimuleret. Barnet kommer fra en rolig/roligere tilværelse i moderens mave. Derfor er det nemt at komme til at give barnet for mange indtryk – både med hensyn til lugt, lyde, synsindtryk med mere. Hvis det kan være tilfældet, er det vigtigt, at du forsøger at skærme babyen.

Mathias 4 mdr.
Mathias 4 mdr.Patient
Læs mere
Hele behandlingen foregik på Mathias' betingelser, og i hans tempo. Hans Andersen fik løsnet Mathias op hele vejen rundt, og resultatet kunne mærkes med det samme. Hvor han normalt skreg under køreture, faldt han i søvn på vejen hjem efter første behandling.
Mille 4 uger.
Mille 4 uger.Patient
Læs mere
​Da Mille var 4 uger gammel begyndte hun pludselig, fra den ene dag til den anden, at skrige helt vildt - flere timer om dagen, Efter 3. behandling mærkede vi endnu større effekt, og der er kun kommet endnu flere gode dage til. Nu græder hun kun som en baby nu gør og ikke det ulidelige skrigeri, hvor vi forældre står helt magtesløse. Vi fortsætter trygt behandlingen hos Hans
Tidligere
Næste
Kolik

Hvad kan du selv gøre, når dit barn har kolik / græder meget / skinger gråd

Når I er forældre til nyfødte, så skal I lære babyen at kende. Det er en baby, der kommer fra en tilværelse i mors mave, og hvor der var langt færre indtryk, end dem barnet møder, når det kommer ud. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, om barnet bliver overstimuleret, og dermed reagerer ved gråd. Det er altid en god ide at få dit nyfødte barn undersøgt hos en af osteopaterne hos Næstved Rygcenter, og især, hvis barnet græder meget–har kolik.

Vidste du at... om gråd hos babyen / kolik / barnegråd / når barnet græder

  1. Hos de børn, der får kolik, opstår det 2-3 uger fødslen
  2. Kolik forsvinder ofte, når barnet er mellem 3-5 måneder
  3. Det kan være svært at definere kolik, men det betegnes som gråd, der går over i skrig
Kolik

En osteopat kan hjælpe med

På mange måder kan man sige, at babyer har en hård fødsel. Fødselskanalen er snæver og presset er hårdt.Og endnu hårde, hvis det er nødvendigt at bruge sugekop.

Derfor kan babyer få spændinger eller andre gener i kroppen, hvor det giver så meget mening, at få babyen undersøgt hos en af osteopaterne hos Næstved Rygcenter. Det er ikke ualmindeligt, at babyerne er skæve i kranie og/eller nakken, når de kommer til verden. Det giver mistrivsel og gråd, som belaster babyen, men også hele familien.

Vores osteopater har stor erfaring med at undersøge og behandle selv meget små babyer. I langt de fleste tilfælde, skal der kun få behandlinger til, og som forældre vil I opleve at få et meget mere roligt og tilfreds barn.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP