Inflammation

Inflammation / infektion / betændelse i kroppen

Hvad er inflammation / infektion / betændelse i kroppen?

Inflammation – i daglig tale kaldet betændelse – i kroppen, er fremkaldt af for eksempel bakterier og virus, som er kommet ind i kroppen. Når det sker, reagerer immunforsvaret ved at beskytte kroppen. Det er den reaktion, som kaldes inflammation. Vi bruger ofte betegnelsen betændelse for den tilstand. Betændelse kan dog være et upræcist begreb. Der skelnes mellem:

Infektion, hvor der er mikroorganismer til stede.

Inflammation, som er kroppens egen reaktion på en skade.

Inflammation kommer blandt andet efter, at du har fået et sår. I et sår vil der altid være små ”fremmedlegemer”, og kroppen skaber inflammation for at rydde op. En række stoffer frigøres for at fjerne bakterier og virus. En akut inflammation varer oftest nogle få dage og afhænger af dit immunforsvar.

Inflammationen kan være ubehagelig, og kan give dig ømhed og kløe, og kan oftest behandles hurtigt. Inflammationen opstår, når dit immunforsvar forsøger at beskytte organerne mod infektion og skader. Som regel er inflammation en meget nyttig reaktion i kroppen. Den holder os fri for betændelser og infektioner og reparerer skader. Artrose (slidgigt) og andre lidelser skaber også inflammation

Jeanette Bjergsted Sørensen
Jeanette Bjergsted SørensenPatient
Læs mere
Gennem hele forløbet har jeg hos Næstved Rygcenter møde imødekommenhed og hjælpsomhed. Alle har taget mig seriøs på en absolut professionel måde.
Pia Lang Petersen
Pia Lang PetersenPatient
Læs mere
Anders kan manipulere med mine led, og han kommer hele kroppen rundt. Det hjælper mig. Lige så vigtigt er det, at han er rolig og venlig, og så er han altid i godt humør
Tidligere
Næste
Inflammation

Hvad kan du selv gøre, når du har en inflammation eller en betændelsestilstand?

Hvis du har artrose / slidgigt, bruger du det sted, hvor artrosen sidder, mindre end ellers. Derved bliver din muskelmasse også mindre, og du vil få ondt. Det er derfor vigtigt i sådanne situationer, at du træner.

I dagligdagen er det desuden fornuftigt at tænke over, hvad du spiser. Måske har du stødt på begrebet antiinflammatorisk kost, som er styrkende råvarer som fisk, grøntsager, bær, nødder, avokados og olivenolie.Samtidig er det vigtigt at skrue ned for / undgå rødt kød, mættet fedt fra kød og mejeriprodukter, sukker og tilsætningsstoffer

Vidste du at.. om inflammation / betændelse i kroppen

  1. Inflammation er fremmedstoffer som bakterier og virus.
  2. Via en PCR-test, kan det konstateres om du har en inflammation.
  3. Symptomer ved inflammation er rødme, hævelse, varme og smerter.
  4. Inflammation opstår, når kroppen beskytter dig mod en infektion.
Inflammation

En osteopat kan undersøge dig og påvirke inflammation / betændelse i en positiv retning.

Hvis du har en betændelsestilstand i kroppen, skal du søge en sundhedsfaglig behandler, som for eksempel en osteopat hos Næstved Rygcenter. Samme med dig vil I finde ud af, hvorfor du har betændelse / inflammation.

Osteopaten vil foretage en grundig undersøgelse af hele kroppen, og sammenstille iagttagelserne med din historie. Derudfra vil der blive taget stilling til det videre forløb, som er afhængig af, hvad undersøgelsen viser.

Osteopaten har en uddannelse om aut. fysioterapeut, og har derefter læst videre 4-5 år, inden de må titulere sig som aut. osteopater. Derfor er du altid i gode hænder, hos vores osteopater, som alle 8 er autoriserede. De ved, hvad de taler om, og er passioneret til at hjælpe dig af med dine smerter.

Inflammation i kroppen - Næstved Rygcenter - osteopati

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

RING OP