Parkinson hold

På vores Parkinsonhold lægger vi stor vægt på, at du får trænet de funktioner, som du er udfordret på. Derfor vil du på holdet få trænet styrken, balancen, koordinationsevnen, konditionen, men vi træner også ukoordinerede bevægelser, hvor den glidende bevægelse er påvirket.

Parkinson starter ofte med rysten, og efterhånden kommer der nedsatte bevægelser og stivhed i musklerne. Efter nogle år kommer der ofte dårlig balance.

Symptomerne er afhængige af, hvor længe du har haft sygdommen, men kan også variere fra dag til dag. Mennesker med Parkinson kan eksempelvis opleve, at de får problemer med at bevæge sig normalt, at ting går langsomt og trægt og rystelser i arme eller ben og sommetider muskelkramper.

Parkinsons sygdom er en gradvis ødelæggelse af hjerneceller i et lille og afgrænset område dybt i hjernen. Ødelæggelsen går særlig ud over de celler, som udskiller signalstoffet dopamin. Mangel på dopamin giver langsomme og træge bevægelser, stivhed i arme og ben, og rysten i hvile. Denne rysten rammer i særlig grad hænderne.

Alle bevægelser vil med tiden blive langsommere. Det vil være tiltagende svært at begynde en bevægelse, eksempelvis at begynde at gå. Rysten er særligt fremtrædende i hvile, og forværres ved psykiske belastninger. Gangen bliver efterhånden med fremoverbøjet krop og småtrippende skridt uden medsving af arme og med usikker balance.

Forudsætning for at deltage: Den eneste forudsætning, der er for at deltage er, at du skal kunne gå.

Vi har Parkinsonhold om fredagen kl. 11:00. Se alle vores hold her