Skuldersmerter

Hvordan kan en osteopat behandle skuldersmerter?

Se videoen, og hør om om skulderøvelser.

Smerter, ømhed og hævelser i og omkring skulderen kender mange. Det er irriterende smerter, som påvirker din hverdag i negativ retning.

Mange sidder stille og læser eller arbejder i samme stilling i flere timer ad gangen. Det kan være, når du sidder ved en pc eller med en tablet. Det kan fremkalde smerter.

Der findes ikke én ergonomisk korrekt arbejdsstilling. Det er forskelligt fra person til person, hvilken arbejdsstilling, der er bedst. Det bedste du kan gøre for dig selv er, at du ofte skifter arbejdsstilling, holder små pauser, og udfører nogle valgte øvelser.

Der skal faktisk ikke så meget til. 5-10 minutters øvelser, 2-3 gange dagligt kan hjælpe dig, hvis smerterne er fremkaldt af uheldige arbejdsstillinger.

Jesper Hansen
Jesper HansenPatient
Læs mere
”Når jeg kommer hos Henrik, bliver jeg set og hørt. Jeg bliver taget alvorligt. Han tager udgangspunkt i mine udfordringer, og den person jeg er. Hver gang glæder jeg mig over, at han hele tiden finder nye muligheder til øvelser, sådan at jeg ikke bliver begrænset, og jeg fortsat kan træne et par gange dagligt."
Hanne Pedersen
Hanne PedersenPatient
Læs mere
”Det var et smertefyldt besøg hos Carsten, men allerede efter første behandling kunne jeg mærke forbedringer” siger Hanne Pedersen, og fortsætter: ​

”Med sit behagelige væsen og rolige facon fik Carsten smerterne til at forsvinde. Jeg var helt skæv i kroppen, hvilket han fik rettet op. Kombineret med øvelser i Næstved Rygcenters træningsmiljø fik jeg det bedre, og mod på at få foretaget en Kropsanalyse.
Anonym
AnonymPatient
Læs mere
"Efter at have været sygemeldt i over et år med dét lægerne har kaldt en overbelastning i skulder/arm og efter utallige undersøgelser på hospitalet, fysioterapi, massage mm. startede jeg hos Hans. Og endelig - fra første behandling fik jeg lindring. Det gjaldt både skuldersmerterne, nakkesmerterne, de kolde og ømme fingre, og siden også et overbelastet knæ."
Tidligere
Næste
Skuldersmerter - osteopati - Næstved Rygcenter

Ved skuldersmerter, kan der være sygdom i leddet

Skulderleddet er et kompliceret led, hvor bevægelser bør kunne foregå i alle retninger. Leddet er omgivet af en ledkapsel, ledbånd og mange sener, som tilsammen udgør en kappe rundt om skulderen. 

Derudover findes også en række slimsække, der skal sikre, at senerne glider smidigt i forhold til hinanden. 

betændelse i sener/ledkapsel, eller betændelsesreaktion i slimsækkene. 

Vidste ud at... om skuldersmerter

  • Man anslår, at 75% af alle tilfælde med smerter i skulderen skyldes betændelse.
  • De fleste tilfælde af skuldersmerter skyldes over- eller fejlbelastning.
  • Overbelastning er en hyppig årsag til skuldersmerter.
  • Gentagende bevægelser over hovedhøjde, kan forsage belastning af skulderen.

Har du en overbelastning?

Overbelastning er langt den hyppigste årsag til generne og ofte er det overbelastning i forbindelse med arbejdet.

En skulderskade kan efterfølgende give senebetændelse. Ved betændelse i supraspinatus-senen (den sene i skulderen, som oftest beskadiges) kan pladsforholdene i skulderleddet, være meget trange. Smerter opstår, når senen gnider mod knoglen.

NakkesmerterSkulder

Osteopaten siger...

En skulderskade kan give senebetændelse. Ved betændelse i senen kan pladsforholdene under det “benede tag” i skulderleddet, hvor senen løber, være dårlige. Derfor opstår der smerte, når senen gnider mod knoglen.

Ved smerter i skulderen er det vigtigt at få undersøgt årsagen, sådan at den rigtige behandling kan startes.

På klinikken ser vi en del patienter, der har smerter i skulderen, og i mange tilfælde kan vi hjælpe med manuel behandling, men træning på hold kan også være en mulighed.

Følg os på YouTube og få en masse gode tips og øvelser!

Se også videoen med øvelser til tennisalbue og musearm

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

RING OP