Gynækologisk Fysioterapi – Inkontinens

illustreret mand og kvinde der døjer med inkontinens. Næstved Rygcenter

Hvad kan du selv gøre ved inkontinens / bækken problemer

Stress- og trang-inkontinens kan i mange tilfælde afhjælpes med regelmæssige toilettider. Drikker du rigtig meget væske i løbet af din dag, kan en løsning være at skære ned i væskeindtaget. Det kan hjælpe, da et for stort væskeindtag kan forværre symptomerne.

Kontakt Næstved Rygcenter her.

Sørg for at træne din bækkenbund. Du vil opnå bedst effekt, hvis du træner 3-5 gange om ugen, og hvis du dagligt øver at knibe sammen før og mens du hoster, nyser, løfter, griner og så videre. Du kan ligge, sidde eller stå, mens du træner, men du skal både kunne mærke, at du kniber, og at du slipper knibet igen.

Kontakt Næstved Rygcenter her.

Vidste du at.. om inkontinens / bækkenproblemer

  1. Hos kvinder over 50 år, er det ca. 30% der oplever problemer med inkontinens.
  2. Hos mænd over 75 år, er det ca. 16% der oplever problemer med inkontinens.
  3. . For begge køn er det ca. 2-18% af voksne, der har problemer med at holde på afføring og gas (analinkontinens).
  4. Det anslås, at mere end 300.000 danskere lider af blandt andet in­kontinens, nedsynkning, gener i forbindelse med graviditet – både før, under og efter en graviditet. Det medfører ofte en forringet livskvalitet.
Jannie Zabell - gyn/obs - Næstved Rygcenter

Info

Telefon:  55 73 88 44
Mandag-Torsdag:  08:00-11:00 og 12:00-16:00.
Fredag:  08:00-11:00 og 12:00-14:00.

E-mail:  mail@nryg.dk

Lokations nr.:  5790000169269

CVR:  15006706

Kontakt os

Vi kan hjælpe dig der lider af inkontinens

Hør fysioterapeut Jannie fortælle, hvordan hun kan hjælpe dig der lider af inkontinens, smerter i underlivet mm.

GynObs Fysioterapi kan populært sagt også kaldes for bækkenbunds-fysioterapi.

Bækkenbunden er en muskel, der er kan være svær at undersøge og mærke på. Det er derfor nødvendigt for GynObs fysioterapeuter at være specialuddannet til at undersøge bækkenbunden igennem skeden eller endetarmen, for at kunne undersøge og behandle bækkenbundsproblemer.

Bestil en tid hos Jannie her.

Ud fra undersøgelsen og din problematik tilrettelægges et behandlings- og træningsforløb. Både kvinder og mænd kan have bækkenbundsproblemer. Det kan blandt andet være smerter i bækkenbunden og/eller inkontinensproblemer (du kan ikke holde på vand eller afføring).

Oplever du problemer med, at du ikke kan holde på vand, gas eller afføring efter fødsel eller operation eller i dagligdagen for eksempel under fysisk aktivitet eller host, kan en gynækologisk fysioterapeut være behjælpelig.

En gynækologisk fysioterapeut / uroterapeut (en uroterapeut har viden omkring bækkenbundens anatomi og -funktioner og kompetencerne til at udføre en fysioterapeutisk undersøgelse af bækkenbundsmuskulaturen vaginalt og den anale sphincters (lukkemuskel) funktion.

Bestil en tid hos Jannie her.

Næstved Rygcenter har aut. fysioterapeut Jannie Zabell.

Jannie har siden studiet arbejdet i en kommunal træningsenhed, hvor hu har arbejdet med mange forskellige diagnoser sideløbende med bækkenbunds relaterede problemer hos både kvinder og mænd, hvilket har inkluderet urologiske, gynækologiske og obstetriske udfordringer samt smerteproblematikker.

Arbejdet har indbefattet et tæt tværfagligt samarbejde med kontinenssygeplejersker, hvor der er varetaget udredning af vandladnings- og afføringsproblemer og senere sexologisk rådgivning til hjerteborgere, prostata opererede mænd med rejsningsproblemer, borgere med senfølger efter kræftbehandling samt kvinder i overgangsalder.

Bestil en tid hos Jannie her.

Jannie brænder for sit speciale og holder sig løbende opdateret gennem kurser, temadage og tværfaglig sparring. Dit møde med Jannie vil tage udgangspunkt i dig som det hele menneske du er og gennem systematisk og individuel udredning finde de bedste forudsætninger for at nå dine mål.

Så hvis du oplever urin- og/eller afføringsinkontinens, vandladnings udfordringer såsom hyppige vandladninger, gentagne blærebetændelser eller tømningsproblemer, prostataproblemer, mave/tarmproblemer såsom hård/tynd afføring, ikke kan aktivere/afslappe din bækkenbund, har smerter i bækkenområdet eller behov for sexologisk rådgivning, så tøv ikke med at tage kontakt, for der er helt sikkert noget at gøre.

Bestil en tid hos Jannie her.

Udover Jannie har Næstved Rygcenter også Helene Sander Bjerrum og Nanna Mølgaard, der har en eksamen, der giver dem viden til at differentiere mellem forskellige typer af urin- og analinkontinens hos voksne, samt rådgivning og vejledning i forbindelse med behandling. 

Bestil en tid hos Jannie her.

Behandlere med særlig interesse: Inkontinens og bækkensmerter

Hos Næstved Rygcenter har vi fire kvindelige behandlere, med en sær­lig interesse og stor erfaring i at hjælpe patienter med gyn­æ­kolo­­gisk/obste­trisk fysioterapi (obstetrik er alt relateret til gravidi­tet – gynæ­ko­lo­gisk er alt relateret til underlivet, såsom smerterne, inkontinens med mere).

Det kan være grænseoverskridende at tale om underlivsproblematikker, selvom rigtig mange lider af smerter eller andre gener i underlivet.

Det kan være bækken-, menstruations-, mus­kel­smerter, ge­ne­ral ube­hag, herunder inkontinens. Mange føler, at deres livs­­kvalitet er nega­tivt påvirket af gener­ne.

De fire behandlere er: Aut. osteopat Nadia Pedersen, aut. fysio­te­ra­peut Jannie Zabell, aut. fysio­terapeut Helene Sander Bjerrum, samt aut. fysioterapeut Nanna Mølgaard, der har spe­cialiseret sig indenfor behandling af især kvindesygdomme.

Hos os indledes behandlingen altid med en grun­dig samtale/anamnese og informa­tion om under­livets og bæk­kenbundens anatomi og funktion.

Det er af stor betydning at undersøge patienterne grundigt for at kunne vur­dere muskelstyrke, ud­hol­denhed, koordination og eventuelle skader på mus­ku­laturen. Alt dette danner grundlag for at iværk­sætte et korrekt og effek­tivt behandlingsforløb.

Problematikker som hører under dette område er: underlivssmerter hos kvinde | inkontinens | nedsynkning | efterfødsel | træning af gravide.

Behandling af patienter inden for disse specialer, som er tillægsuddannelser til grunduddannelserne, foregår uden for sygesikringen, og er derfor helt egenbetaling.

Følg os på YouTube og få en masse gode tips og øvelser!

Se videoen Hans som har mere end 20 års erfaring inden for osteopati.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP