Nakkesmerter

Nakke smerter – ondt i nakken – piskesmæld - hvad kan hjælpe?

Se videoen og hør, hvordan du kan afhjælpe smerter i nakken foran computeren.

Nakkesmerter er en betegnelse for smerter i hele nakkeområdet, hvilke vil sige den øverste del af ryggen, opad mod hoved og udad mod skuldrene. 

Smerterne kan optræde som hold i nakken, udstrålende smerter, og en udbredt fornemmelse af træthed i skuldre og arme, men også myoser, nedsat bevægelighed og stivhedsfornemmelser i nakkeområdet.

Alt sammen er smerter, der kan komme af gentagne ensartede bevægelser, eller mangel på bevægelse (som for eksempel kontorarbejde).

Symptomer på smerter i nakken kan også være føleforstyrrelser eller besvær med at styre arme og hænder.

13% af alle danskere har ondt i nakken lige nu. En ud af fire har haft nakke-/ skuldersmerter inden for de seneste par uger.

I sjældne tilfælde kan nakkesmerter være symptom på slidgigt, specifikke sygdomme eller følge af for eksempel piskesmæld. Hyppigste er nakkesmerter helt ufarlig, såsom muskelspændinger grundet fejlbelastninger

Se vores osteopater her.

Hanne Pedersen
Hanne PedersenPatient
Læs mere
”Det var et smertefyldt besøg hos Carsten, men allerede efter første behandling kunne jeg mærke forbedringer”
Mikael Christensen
Mikael ChristensenPatient
Læs mere
”Jeg fik nogle nakkeøvelser med hjem, som jeg har brugt hver eneste dag. Og så fik jeg besked på at sove på ryggen”

”I dag er jeg næsten smertefri. Jeg træner hver morgen, inden jeg går på arbejde. Jeg kan derfor varmt anbefale mennesker med nakkesmerter om at opsøge Næstved Rygcenter, som får mine bedste ord med på vejen”
Tidligere
Næste
Nakkesmerter

Hvad kan du selv gøre, når du har ondt i nakken / nakkesmerter?

Nakkesmerter er i langt de fleste tilfælde ufarlige. Prøv at vurdere, om du har ensformige arbejdsstillinger, og om du kan ændre på det. Det kan du i langt de fleste.

Tag nogle få minutters pause hver time og gør nogle øvelser for nakken. Følg videoen øverst på denne side, og du vil meget hurtigt opleve, at øvelserne gør en forskel på dine nakkesmerter.

Måske er der andre forhold i din hverdag, der kan medføre, at du spænder i nakken, som du kan gøre noget ved. Stress kan være en årsag.

Det kan være selv små ændringer, der gør, at dine nakkesmerter aftager eller forsvinder. 

Vidste du at... om nakkesmerter / ondt i nakken

  1. Langt den overvejende del af nakkesmerter skyldes ensartede arbejdsstillinger.
  2. De fleste smerter i nakken, kan du selv gøre noget ved med øvelser / træning.
  3. 13% af alle danskere har ondt i nakken lige nu.
  4. Det er sjældent nakkesmerter skyldes alvorlige sygdomme.
Nakkesmerter

Opsøg en osteopat ved nakkesmerter / ondt i nakken

Når du har ondt i nakken, er det en god ide at overveje, om du kan gøre noget selv. Hvordan er dine arbejdsstillinger, hvad enten du har kontorarbejde eller du har et arbejde, hvor du udfører gentagne ensartet bevægelser. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at du ser på, om du kan ændre på det.
 
Hvis du har vedvarende nakkesmerter, står en af vores otte osteopater klar til at tage imod dig. Du vil blive mødt med respekt, forståelse og empati.
 
Ved vedvarende nakkesmerter skal du bestille tid hos en sundhedsfagligbehandler, som for eksempel en osteopat. Osteopater / osteopati er en uddannelse, som bygger ovenpå fysioterapien og er autoriseret hos Styrelsen for Patientsikkerhed.
 
Når du får tid hos en osteopat, vil du blive undersøgt i hele muskel og skelet systemet, alle organerne samt hele nervesystemet. Osteopaten anser kroppen for en helhed, der kan hele sig selv, hvis den får lidt hjælp.
 
Hvis du har slået nakken, eller fået et vrid, så vil nervesystemet få musklerne omkring skaden til at trække sig sammen. Samtidig vil nervesystemet ved skaden øge impulserne, så der opstår det vi kalder et fasciliterende segment, eller overflow af aktivitet.
 
Det er godt, fordi det beskytter skaden (defense muskularis), men skadeligt, hvis det strækker sig over lang tid. Specielt når det ændrer organernes balance. Det hedder afferens eller motorisk aktivitet.
 
Hvis der er noget galt med organerne / indvoldene, så vil nerverne mærke det og sende impulser til nakken. Det skaber et fasciliterende segment / overflow, og vil give muskelspændinger i nakken og dermed nakkesmerter. Det hedder afferens og er følsomhed fra organer til rygsøjlen.
 
Eksempler på, hvad der kan give nakkesmerter: 
Hvis du falder på halebenet, så vil det kunne give hovedpine, når du kommer op at sidde eller gå. Trækket fra halebenet vil begynde at genere nakken.
 
Hvis du har fået et slag på kæben, eller når du ligger og gumler i din søvn, opstår der spændinger som ophober sig i hoved og nakke. Disse spændinger vil forsvinde i løbet af dagen, når du bevæger dig. Men du vil vågne med hovedpine eller nakkespændinger hver morgen.
 
Vores osteopater leder efter årsagen til smerten. De nøjes ikke med bare at behandle det sted på kroppen, hvor det gør ondt. Kroppen – alle kroppens dele – hænger sammen og skal behandles som en sammenhængende enhed.

Følg os på YouTube og få en masse gode tips og øvelser!

Se videoen om nakkesmerter.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP