Kost

Kost er vigtigt for din generelle sundhed.

Hvilken kost, er den rigtige kost for dig ?

At finde den optimale kost for dig kan være en kompliceret sag.

Hos Næstved Rygcenter kan vi hjælpe dig med at prioritere, hvilken indsats, der vil have størst mulig indflydelse på din situation.

Det er helt generelt vigtigt at spise en varieret kost, der indeholder alt fra frugt og grønt, bær, forskellige kornsorter, kerne og frø, fisk, bønner, bælgfrugter og eventuelt magert kød. En sund og varieret kost er tæt forbundet med et godt helbred, gode healings kompetencer og udgør sammen med søvn et solidt grundlag for andre gode og sunde vaner i hverdagen.

Jan Wilcken Olsen
Jan Wilcken OlsenPatient
Læs mere
”Det var en god oplevelse. Meget hurtigt fik jeg tillid til, at det her var det rigtige for mig. Hans Andersen var didekeret, og havde fuld fokus på mine udfordringer"
Kasper Dyring Nielsen
Kasper Dyring NielsenPatient
Læs mere
”Jeg levede et liv med inaktivitet, dårlig kost (sukker og meget præfabrikeret mad) og stress. Da Hans hørte om den livsstil, tog han sig til hovedet. Det var ikke vejen frem. Jeg har tabt mig mere end 20 kg. Jeg har fået troen på mig selv tilbage. Jeg er blevet mit ”gamle jeg”
Tidligere
Næste
Behandlersituationer osteopater - Næstved Rygcenter-3235

Du bør prioritere ernæring fra frugt og grønt

Frugt og grønt bør udgøre en stor andel af din samlede kost. Du kan med fordel bruge rå grøntsager og frisk frugt som snacks i løbet af dagen. På den måde undgår du at benytte mindre optimale alternativer.

Da vi har nemt ved at få en masse salt og sukker, da disse smagsforstærker er tilsat rigtig mange fødevare, bør vi forsøge at begrænse yderligere tilsætning i måltider, hvor de ikke er nødvendige.

Højt indtag er sukker (læs: kalorier generelt) og salt, er forbundet med flere livstilssygdomme såsom: overvægt, forhøjet blodtryk, type 2 diabetes og hjerte-karsygdomme.

Vidste du at... om sund kost

  1. Der findes ikke usunde madvarer, da det handler altid om mængden.
  2. At spise en sund og varieret kost fremmer din sundhed.
  3. Olie fra fisk er vigtigt for alle dine celler i kroppen, især hjernecellerne, og har desuden en positiv effekt på din inflammation.
  4. Kød kan, men behøver ikke, indgå i en sund og varieret kost.
kost

Hvorfor bør fisk indgå i min kostplan ?

Fisk bør indgå i din kostplan ugentligt, da det er en god kilde til fiskeolie, som især er vigtigt for vores hjerneceller og inflammation.

Desuden vil indtag af fisk typisk betyde mindre kød. Det er positivt for miljøet, men især for din balance mellem netop animalsk fedt (ko, gris med mere) og olien fra fisk.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP