Ondt i underlivet

Smerter i underlivet kan være generende, men en osteopat kan hjælpe.

Hvordan slipper du af med smerter i underlivet / gener i maven ?

Er du kvinde og har du smerter, der er lokaliseret lavt i maven, kan vores aut. osteopat Nadia Pedersen med speciale i kvinderelateret sygdomme hjælpe dig.

Kvinderne beskriver ofte smerterne, som om de kommer fra de indre kvindelige kønsorganer – det kan være fra livmoder, æggeledere og/eller æggestokke. Men om smerterne reelt stammer fra de indre kønsorganer eller de kommer fra tarm eller blære, kan være svært at afgøre både for kvinden selv.

Derfor er det vigtigt at opsøge en sundhedsfaglig person, som en osteopat hos Næstved Rygcenter. Der er mange forskellige årsager til underlivssmerter. De hyppigste årsager til kortvarige smerter i underlivet er menstruationssmerter, betændelsestilstande i underlivet (blærebetændelse, underlivsbetændelse, blindtarmsbetændelse, betændelse mellem blære, livmoder og endetarm), graviditet uden for livmoderen eller abort, nyresten med mere.

Hvis smerterne er stærke eller de står på i mere end et par uger, skal du opsøge en faguddannet behandler, som for eksempelen læge eller en osteopat

Hanne Pedersen
Hanne PedersenPatient
Læs mere
”Det var et smertefyldt besøg hos Carsten, men allerede efter første behandling kunne jeg mærke forbedringer”
Maria Nøhr Gram
Maria Nøhr GramPatient
Læs mere
Jeg fandt Næstved Rygcenter, hvor osteopat Nadia Pedersen har specialiseret sig indenfor hjælp til underlivssmerter. Jeg fik meget hurtigt en tid, og allerede første gang fik Nadia godt fat om problemet.
Tidligere
Næste
Behandlersituationer osteopater - Næstved Rygcenter-3315

Hvad kan du selv gøre, når du har smerter i underlivet ?

I nogle tilfælde kan smerter i underlivet være direkte udløst af dårlig mave-/tarmfunktion, som for eksempel forstoppelse.

Det er derfor vigtigt, at du tænker på, hvad du spiser, og hvordan det påvirker din mave-/tarmfunktion.

Hvis du har betændelse i underlivet, hvilket din læge kan undersøge, så skal du holde dig i ro så længe du har feber og smerter.

Vidste du at.. om smerter i underlivet / ondt i underlivet

  1. Smerterne kan komme af stress (stresstilstande på strukturerne i bækkenet)
  2. Arvæv efter operation i underlivet (fjernet livmoder, muskelknuder, blindtarmsbetændelse).
  3. Endometriose (når livmoderslimhinden er et forkert sted og har cystedannelser).
  4. Cyster, der sprænger på æggestokkene.
ondt i underlivet

En osteopat eller en gyn/obs fysioterapeut kan hjælpe ved smerter i underlivet

Du behøver ikke finde dig i at have ondt i underlivet. Det er ikke normalt for kvinder at have menstruations smerter eller smerter forbundet med ægløsning. Det er en cyklus, der helst ikke skal give smerter og gener.

Med behandling og øvelsesterapi kan smerterne mindskes eller helt forsvinde. Derfor skal du opsøge en behandler, ved mange smerter – smerter der fratager dig noget livskvalitet.

Smerter ved samleje er et tabu. Specielt smerter ved indtrængning kan være et stort problem for kvinder. De smerter kan osteopaten arbejde med at mindste og/eller få til at forsvinde.

Derudover får du råd og trick til, hvordan smerterne kan nedsættes eller undgås i forbindelse med samleje. Når du kommer til behandling / udredning for smerter i underlivet hos Næstved Rygcenter snakker vi om, hvad det er for udfordringer du har, og hvordan de påvirker dig.

Din oplevelse, sammenholdt med den grundige undersøgelse hos en autoriseret behandler, lægger til grund for det fortsatte behandlingsforløb.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP