Irritabel tyktarm

Irritabel tyktarm

Hvad er en irritabel tyktarm?

En irritabel tyktarm – også kendt som irritabel tarmsyndrom (IBS) – er en lidelse i fordøjelsessystemet, der påvirker tyktarmen. Det er en funktionel lidelse, hvilket betyder, at den ikke er forbundet med abnormitet, men det er en forstyrrelse i tarmens normale funktion.

De mest almindelige symptomer på IBS er mavesmerter, oppustethed, diarré eller forstoppelse, og en oplevelse af ufuldstændig tarmbevægelse. Irritabel tyktarm er en stærkt generende tilstand, men den er ikke farlig.

Symptomerne kan svinge meget. Du kan have uger eller måneder med kun beskedne symptomer, der afløses af perioder med store gener. Hos de fleste aftager eller svinder generne efter 1-3år

Karin Bache
Karin Bache Patient
Læs mere
Jeg betaler selv denne behandling, men det gør til gengæld, at jeg kan møde på mit job hver dag.
Jan Wilcken Olsen
Jan Wilcken OlsenPatient
Læs mere
Da jeg kom ud efter første behandling, kunne han allerede mærke forandringer. Som han siger: ”Da jeg gik ind, var jeg som en gammel mand, der ikke kunne ret meget. Da jeg kom ud, føltes det meget bedre, og sådan fortsatte det”.
Tidligere
Næste
Irritabel tyktarm

Hvad kan du selv gøre, hvis du har en irritabel tyktarm?

Der er ingen enkelt behandling for irritabel tyktarm (IBS), men livsstil har stor indflydelse på dine gener. Det vil blandt andet sige din kost, din fysiske aktivitet og din stress.

Spis gerne havre, ris, majs, hårde oste, salat, agurk, rodfrugter, inklusive kartofler, banan, appelsin, grape, bær, yoghurt og mælk.

Vidste du at... om irritabel tyktarm

  1. Du vil opleve ubehag og smerter i maven og ændre afføringsmønstre.
  2. Smerterne lindres efter afføring.
  3. Oftest sidder smerterne nedadtil til venstre i maven, men kan optræde overalt.
  4. 10-15% af befolkningen har irritabel tyktarm
Irritabel tyktarm

En osteopat kan hjælpe med

En irritabeltyktarm (IBS) er en kronisk lidelse, der påvirker fordøjelsessystemet og kan føre til smerter, oppustethed, diarré og forstoppelse.

Vores osteopater har en behandlingsmetode, der fokuserer på at forbedre kroppens samlede funktion ved at manipulere muskler, knogler og led. Osteopati kan hjælpe med at reducere spændinger og inflammation i fordøjelseskanalen, som kan bidrage til symptomer på IBS.

Osteopati kan også hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen til fordøjelsesorganerne og lindre stress, som kan spille en rolle i forløbet med en irritabel tyktarm.

Hos Næstved Rygcenter er en grundig undersøgelse og dine egne erfaringer med irritabel tyktarm vigtig for, at vores osteopater kan sætte ind med den rigtige behandling, men også med en grundig vejledning af, hvad du selv kan gøre, for at undgå generne 

Irritabel tyktarm - osteopati - Næstved Rygcenter

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP