Bækkenløsning

Bækkenløsning før og efter fødsel

Se videoen med øvelser under graviditeten, og få gode råd med på vejen.

Bækkenløsning er som regel en kombination af hypermobile og låste led i bækken og lænd. Kort fortalt skal de låste led mobiliseres og de hypermobile led skal stabiliseres. Herefter skal musklerne og bindevævet normaliseres og frigøres for spændinger.

Under graviditet kan smerterne komme, hvis fosteret ligger og trykker. Vores specialister vil vise hensyn og respektere fosteret ved udelukkende at benytte blide behandlingsteknikker.

Osteopaten vil som regel vejlede i balancetræning og specielle øvelser til kvinder med bækkenproblemer.

Find vores osteopater her.

Ania Skovgaard
Ania SkovgaardPatient
Læs mere
"Det startede efter min første graviditet, og er blevet værre og værre med tiden. Jeg havde min første behandling hos osteopat Hans Andersen, ca. 3 år efter graviditeten. Jeg blev henvist af en veninde, som er fysioterapeut og som havde haft samme problemstilling som jeg havde. Hun havde været hos Hans Andersen med god effekt, så det skulle jeg også prøve".

"Efter behandlingerne havde jeg det klart bedre, og jeg kunne lave flere ting i hverdagen, uden at jeg havde meget store smerter, men jeg skulle stadig sidde op og sove om natten".
BaekkenloesningFoer

Sådan føles bækkensmerter under graviditeten:

  • Typisk kommer smerterne ved belastning, og kan mærkes i området omkring bækkenet.
  • Smerterne kan også sidde foran eller bag bækkenet.
  • Du vil ofte kunne mærke smerterne, når du går eller står.
  • Smerterne sidder lavt i lænden, i ballerne og måske ned på bagsiden af lårene. Af og til kan man mærke, at benene giver efter.

 

Træn dit bækken

Rigtig mange kvinder har problemer med smerter i bækkenet under graviditeten. For de fleste bliver det heldigvis bedre, når de har født.

Hos Næstved Rygcenter har vi et hold, hvor du får trænet din bækkenbund og den omkringliggende muskulatur. På holdet lægger vi vægt på at skabe kontakt til bækkenbunden samt styrke og stabilisere muskulaturen. Det primære fokus vil være bækkenbundstræning, men der vil også indgå øvelser, som indirekte påvirker bækkenbun­den.

Når barnet er født oplever mange mødre

  • Jag og ømhed fortil og/eller bagtil. Det fortager sig heldigvis, men der kan gå uger og for nogle, måneder.
  • Smerterne kommer ofte, når du går eller står, hvis du går op ad trapper eller du skal vende sig i sengen.
  • Mange oplever også smerter, når de skubber, løfter eller laver bevægelser ved tømning af vaskemaskinen eller støvsugning
  • Hvis du er hårdt ramt – hvad nogle er – kan tilstanden være invaliderende. I disse tilfælde skal du søge hjælp.
BaekkenloesningEfter

Smerter fra halebenet

Udover underlivssmerter relateret til organer, muskler, led og ledbånd, kan man også opleve smerter fra halebenet.

Akutte smerter fra halebenet kan komme fra fald direkte på halebenet, traumer eller efter fødsel.,Smerter over længere tid fra halebenet kan tyde på en betændelsestilstand omkring halebenet.

Da bækkenbundsmuskulaturen er tæt forbundet med halebenet, kan det også føre til underlivssmerter og spændinger. Det kan derfor være nødvendigt, at behandlingen af et haleben sker udvendigt og indvendigt. (både vaginalt og analt)

Dysfunktioner i det muskuloskeletale system (muskler, sener, led og så videre) kan nedsætte stabiliteten omkring bækkenet og forårsage muskelspændinger i underlivet, hvilket også kan være årsag til underlivsgener.

Kroniske smerter

Hyppige årsager til kroniske smerter i underlivet kan være:,* stress (stresstilstande på strukturerne i bækkenet),- arvæv efter ope­rationer i underlivet (fjernet livmoderen, af muskelknuder, blindtarmsbetændelse),- endometriose (når væv af samme type som slimhinden i livmoderen, forekommer uden for livmoderen),- cyster der sprænger på æggestokkene

Følg os på YouTube og få en masse gode tips og øvelser!

Se videoen om smerter i bækken og nakke.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold, Apopleksihold og mange andre hold.

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP