Refluks

Hvordan kan en osteopat behandle refluks

Hvordan slipper du af med refluks?

Refluks hos din baby, også kendt som gastroøsofageal reflux (GER), opstår, når mad og maveindhold trækker op i spiserøret. Refluks er almindeligt hos spædbørn og kan forårsage ubehag, opkast, gråd og søvnproblemer.   

Refluks skyldes, at lukkemusklen mellem mave og spiserør endnu ikke er fuldt udviklet, hvilket kan føre til, at maveindholdet løber tilbage op i spiserøret. Det er også almindeligt for babyer at have en slap / svag lukkemuskel i bunden af spiserøret, hvilket kan forårsage, at mad og maveindhold løber tilbage i spiserøret.

Langt de fleste babyer vokser sig fra refluks, når deres muskler og organer modnes. I visse tilfælde kan refluks være mere alvorlig og kræve yderligere behandling hos en sundhedsfaglig behandler, som en aut. osteopat.

Refluks ses hos mange allerede ved fødslen hos spædbørn – et problem som ofte tiltager i løbet af de første 2-3 uger, hvor symptomerne bliver tydeligere og tydeligere. 

Refluks

Hvad kan du selv gøre, når din baby lider af refluks

Hvis du baby har refluks, er der flere ting, du kan gøre for at lindre og forbedre tilstanden. Du kan:

  • holde babyen oprejst, når babyen spiser. Giv flere og mindre måltider.
  • juster din egen kost, så du undgår at indtage kaffe, chokolade og citrusfrugter, der øger syren i modermælken.

Vidste du at.. om refluks hos børn

  • Ca. 20% af babyerne lider af refluks.
  • Refluks forsvinder som regel, når barnet er ca. 18 måneder.
  • Refluks opstår fordi lukkemusklen mellem mavesæk og spiserør er slap. 
  • Refluks kan give synkebesvær. 
Babyer og osteopati - højbillede- oktober 202-8239

Opsøg en osteopat ved refluks

Når dit barn lider af refluks, er det en god ide at bestille tid hos en osteopat hos Næstved Rygcenter. Ved den første konsultation gennemgår vi din oplevelse af, hvad der sker med dit barn. Vi snakker om, hvordan det er, og hvad du selv kan gøre.

Osteopaten vil kunne vejlede om spisesituationerne med barnet, og hvordan du hjælper med at lindre generne. Hold dit barn oprejst, når barnet spiser, og giv barnet små måltider i stedet for få større. Det er også vigtigt at tænke over, hvad du selv spiser. Undgå chokolade, pebermynte, stærk- og syreholdig mad og kaffe.

Dit barn vil blive grundigt undersøgt, og med blide manuelle teknikker, vil osteopaten hjælpe dit barn til en bedre fordøjelse.

Følg os på YouTube og få en masse gode tips og øvelser!

Se videoen med skuldreøvelser, som også kan lette nakkesmerter.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP