Refluks

Hvordan kan en osteopat behandle refluks

Se videoen, hvordan du kan afhjælpe smerter i nakken foran computeren.

Hvordan slipper du af med refluks?

Refluks opstår ved, at mavesyre eller maveindhold fra mavesækken trænger tilbage i spiserøret. Når mavesyren på denne måde strømmer ”tilbage” i fordøjelseskanalen, kaldes på fagsprog for refluks. 

Refluks viser sig som en brændende eller sviende fornemmelse bag brystbenet, og kan give både kvalme og opkast. Refluks kan også give hoste eller hæshed. 

Refluks ses hos mange allerede ved fødslen hos spædbørn – et problem som ofte tiltager i løbet af de første 2-3 uger, hvor symptomerne bliver tydeligere og tydeligere. 

Refluks

Hvad kan man selv gøre, når man lider af refluks

Du kan gøre meget for at forhindre refluks i din daglige kost. Undgå at spise store fedtrige måltider, spis ikke de sidste par timer inden du skal sove, undgå stærke krydderier, samt at tabe dig hvis du er overvægtig. 

Undgå rygning og alkohol, og hæv hovedgærdet på din seng.

4 facts

  • Mange spædbørn har refluks, men også voksne kan lide af det.
  • Ca. 20% af befolkningen lider af refluks
  • Refluks forsvinder som regel, når barnet er ca. 18. måneder
  • Hos voksne er symptomerne som regel halsbrand
Babyer og osteopati - højbillede- oktober 202-8239

Opsøg en osteopat ved refluks

Når du lider af refluks, er det en god ide at bestille tid hos en osteopat hos Næstved Rygcenter. Ved den første konsultation gennemgår vi din oplevelse og historien bag. Vi snakker om, hvordan det er for dig. Derefter foretager vi en grundig undersøgelse af hele din krop.

Efter undersøgelsen behandler vi dig med blide manuelle teknikker, og sammen udarbejder vi en handleplan. Planen indeholder to spor. Den ene er, hvordan vi kan hjælpe dig, mens den anden er en plan for, hvad du selv kan gøre. Vi vejleder dig om kost og ryge-/alkohol vaner.

Følg os på YouTube og få en masse gode tips og øvelser!

Se videoen med skuldreøvelser, som også kan lette nakkesmerter.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

Call Now ButtonRING OP