Smerter i armen

Hvordan slipper du af med smerter / gener i armene / tennisalbue / musearm ?

Øvelser til lindring af smerter i albue/arm

Har du smerter i en af eller begge dine arme, uden at du præcist kan sige hvor, kan der være en række forskellige årsager.

Når du oplever smerter / ondt i armen, er det vigtigt du mærker efter, om det er hele armen, eller det er et bestemt sted på armen. Du kan for eksempel have forstukket en muskel, forstuvet eller overbelastet et led, det kan komme det fra albuen, skulderen eller helt oppe fra nakken.

I langt de fleste tilfælde er generne ufarlige. En hyppig årsag er overbelastning, men kan også være følger af en skade i for eksempel skulder, håndled eller nakken. Skader i armen opstår typisk hvis din krop / arme udsættes for belastninger, de ikke kan klare. Det kan ske akut ved fald, vrid, slag eller ved mange gentagende (nye) bevægelser. Når du overbelaster din krop / arm, vil der opstå en inflammation (betændelsestilstand) på stedet.

Smerter i armene kan også være på grund af en tennis- eller golf-albue. Begge dele giver en fornemmelse af stivhed og smerter tæt ved albuen. Det giver sig til kende ved stræk fra håndleddet, som når du skal give noget til nogen, eller hvis du skal hælde en kop kaffe op.

Smerter i armene kan i sjældne tilfælde skyldes en tilstand et helt andet sted i kroppen og kaldes ”refererede smerter”. Her vil smerterne typisk opleves ”diffuse” / svære at præcisere i deres placering. Hvis dine smerter opstår akut og er ledsaget af nedsat følesans, åndenød eller trykken for brystet skal du søge læge.

Laila Bendtsen
Laila BendtsenPatient
Læs mere
”Jeg begyndte at have udfordringer med sovende, snurrende arme (især om natten) Den bedste ”medicin” jeg kan få, er en behandling hos Henrik.
Karin Bache
Karin Bache Patient
Læs mere
Efter Karin Bache akut fik beskadiget sin biceps, søgte hun vagtlægen og dermed skadestuen, og fik armen i slynge. Dagen efter blev Karin henvist til scanning, men i mellemtiden syntes Karin der skulle ske noget andet. Jeg betaler selv denne behandling, men det gør til gengæld, at jeg kan møde på mit job hver dag.
Tidligere
Næste
Smerter i armen

Hvad kan du selv gøre, når du har armsmerter / ondt i armene ?

Armsmerter kan mærkes flere steder. Smerterne kan komme flere steder fra. Det kan være en musearm, tennis albue, et forstuvet håndled, skulderen eller nakken. Det er sjældent at arm smerter er tegn på alvorlige sygdom.

Hvis du har ondt i dine arme, og du ved, at det er overbelastninger, skal du stoppe/begrænse aktiviteten, give armene hvile, og søge en aut. behandler som for eksempel en osteopat, der kan hjælpe dig med den rette behandling.

Hvis det er en tennisalbue du har, kan du læse mere her. Hvis der er skuldersmerter du har, kan du læse mere her.

4 fakta om arm smerter / ondt i armene

1. Ondt i armene kan være ubehageligt, men er sjældent alvorligt.

2. Smerterne kommer ofte fra overbelastninger eller gentagne ensartede bevægelser.

3. Armsmerter kan være fra selve albuen eller komme fra skulderen.

4. Det kan være nødvendigt at begrænse belastningen der forårsager smerten i en periode

Smerter i armen

En osteopat kan hjælpe ved armsmerter / ondt i armene

Har du ondt i armene gennem længere tid, så skal du opsøge en sundhedsfaglig behandler – for eksempel en osteopat. Smerterne kan komme flere steder fra, og være særdeles ubehagelige. Når du opsøger en af Næstved Rygcenters osteopater, vil du blive grundig undersøgt, sådan at vi er sikre på, hvor smerterne kommer fra.

Smerterne kan komme fra skulderen, albuen, håndleddet eller være opstået i hele armen. Ved en grundig undersøgelse hos osteopaten, finder vi ud af, hvor smerterne kommer fra, og om det er muskelsmerter, overbelastninger eller de kommer af ensartede bevægelser.

Afhængigt af, hvor smerterne kommer fra, vil du, sammen med din osteopat, udarbejde en handleplan, eller rettere to handleplaner. Den ene indeholder det, som osteopaten kan hjælp dig med, mens den anden handler om, hvad du selv kan gøre. Måske skal der flere behandlinger til at fjerne dinemusearm / tennisalbue / armsmerter, men osteopaten vil støtte, vejlede og hjælpe så langt det er muligt, men der ligger også en indsats hos dig selv.

Vores osteopater glæder sig til at tage imod dig med armsmerter / ondt i armene / tennisalbue / musearm.

Følg os på YouTube og få en masse gode tips og øvelser!

Se videoen om tennisalbue

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

RING OP