Led & muskler

Led og muskler / ondt i leddene / ondt i musklerne / med smerterne følger ofte træthed og uoplagthed.

Hvad er årsagen til, at du har ondt i dine muskler / led ?

Når du har ondt i dine muskler eller led, er smerterne ofte diffuse. Med led- og muskelsmerter følger ofte, at du er træt og uoplagt. Smerterne opleves som regel, som smerter i alt væv, alle muskler og led. Det giver følelsen af at have ondt overhele kroppen.

Der kan være mange årsager til muskel- og ledsmerter. Smerterne kan være en følge af, at du har været syg med influenza, COVID19 eller andet, men det kan også være overanstrengelse eller overbelastning, som følge af høj vægt, en sportsskade eller, at du har foretaget uvante bevægelser.

Der er mange sygdomme, der kan give led- og muskelsmerter, såsom forskellige former for gigt, inflammation (betændelse) i leddene, fibromyalgi, polymyalgia reumatika (smerter og stivhed i skulder og/eller hofte.

Ania Skovgaard
Ania SkovgaardPatient
Læs mere
På mit arbejde har jeg som pædagog, måttet trække på mine kollegaer i de aktiviteter, hvor man skal være aktiv. Efter behandlingerne havde jeg det klart bedre, og jeg kunne lave flere ting i hverdagen.
Jeanette Bjergsted Sørensen
Jeanette Bjergsted SørensenPatient
Læs mere
Gennem hele forløbet har jeg hos Næstved Rygcenter møde imødekommenhed og hjælpsomhed. Alle har taget mig seriøs på en absolut professionel måde
Tidligere
Næste
Led og Musker

Hvad kan du selv gøre, ved ondt i led og/eller muskler / smerter i led og/eller muskler ?

I langt de fleste tilfælde kan en styrkelse af dine led og muskler forebygge led og muskelsmerter. Cykling, svømning og stavgang er gode bevægemønstre, der kan forebygge smerter i led og muskler.

Med ca. 30 minutter om dagen, er du hjulpet godt på vej. Aut. fysioterapeuter og aut. osteopater har via deres uddannelse stor faglighed til at vejlede i øvelser, der kan forebygge smerter i muskler og led. Der til kommer, at behandling kan have en smertelindrende effekt.

Vidste du at... om muskel- / ledsmerter

  1. Hvert menneske har 600-700 muskler i kroppen, og ca. 300 led.
  2. Den stærkeste muskel i kroppen er tyggemusklen.
  3. Kroppens led gør os bevægelige.
  4. Mænd har 61% mere muskelmasse end kvinder.
Led- og muskelsmerter - osteopati - Næstved Rygcenter

En osteopat kan hjælpe ved muskel- og ledsmerter

Hvis du har smerter i led og muskler, der ikke forsvinder inden for et par uger, eller hvis smerterne er tiltagende, skal du søge hjælp hos en sundhedsfaglig person, som en aut. osteopat hos Næstved Rygcenter.

Hos vores osteopater, kan du efter en grundig undersøgelse blive vejledt til den træning, der passer bedst til dig og eliminerer dine smerter / forebygger nye smerter.

Når du starter med at træne, vil du den første tid opleve stivhed i musklerne. Ved opstart af træning vil der normalt opstå ømhed i 1-3 dage efter hver træning. Denne smerte vil typisk få dig til at føle stiv- og ømhed i store dele af kroppen. I disse tilfælde er ondt i musklerne helt normale og ufarlige. Efter noget tid med gentagende træning, kommer du i bedre form, og musklerne bliver vant til træningen. Derfra vil stivheden aftage mere og mere.

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

RING OP