Hvordan slipper du af med smerter i forbindelse med din gigt?
Mere end 10% af alle danskere har en eller anden for form gigt. Det vil sige, at over 700.000 danskere, lider af den kroniske sygdom i mere eller mindre grad
Gigtsygdomme kaldes også sygdomme i bevægeapparatet, muskel-og skeletsygdomme eller reumatiske sygdomme. De mest udbredte er slidgigt, krystalgigt (herunder urinsyregigt), rygsygdomme og leddegigt. Dertil kommer en lang række andre mindre udbredte gigtsygdomme. Der findes ca. 200 former for gigt.
Fælles for gigtsygdommene er, at de påvirker knogler, muskler, sener og led. Gigten kan komme snigende og vise sig som smerter, træthed, stive led og nedsat funktionsevne. Det kan variere meget fra person til person, hvilken karakter sygdommen har – altså hvor meget du er påvirket på smerter og livskvalitet.
Man kender ikke den præcise årsag til, at nogle mennesker får gigt, men både arvelighed og livsstil – herunder specielt rygning, kan spille en rolle. Med den rette behandling hos en osteopat hos Næstved Rygcenter kan vi begrænse generne og give dig en bedre livskvalitet og færre smerter.
Når du har gigt, kan du have stivhed i kroppen især fra morgenstunden, og indtil kroppen kommer i gang. Bevægelse er vigtig for at lindre dine smerter ved gigt. Det er derfor vigtigt, selvom det kan være svært, at du holder dig i gang, selvom du har gigt og det gør ondt.
Osteopat er en nyttig behandlingsform, når du har diagnosen gigt. Osteopati fokuserer på at forbedre kroppens samlede funktion ved at manipulere muskler, knogler og led. Vores osteopater kan hjælpe med at reducere smerter og stivhed i de påvirkede led ved at øge blodgennemstrømningen og lindre spændinger i musklerne.
Når du kommer hos en osteopat hos Næstved Rygcenter, og du har diagnosen gigt, vil du blive spurgt indtil, hvordan du har det, og hvordan du oplever den kroniske sygdom, som du har. Derefter vil du blive undersøgt grundigt, og I vil snakke om hvad der skal til, at du får det bedre. I den snak vil der også blive snakket KRAMSS (kost, rygning, alkohol, motion, søvn og stress), hvilket kan påvirke dine smerter
Der vil blive udarbejdet to handleplaner. Den ene handler om, hvad du selv kan gøre, mens den anden handler om, hvordan osteopaten kan hjælpe dig. Sammen vil I arbejde hen mod, at du får et bedre liv og en bedre livskvalitet med den kroniske sygdom, som du lever med.
Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold
Klik her og se vores hold