Søg
Close this search box.

Søvn

Søvnbesvær påvirker din krop.

Søvn er en del af vores KRAMSS faktorer. KRAMSS faktorer er Sundhedsstyrelsens anbefalinger inden for sundhed i forhold til Kost, Rygning, Alkohol, Motion, Søvn og Stress. 

Du bør sove 7-8 timer i døgnet. Det fylder derfor ca. en tredjedel af vores liv. Søvn er derfor ret væsentlig i forhold til din krops sundhed. Når du sover, normaliserer det dit hormonsystem. Det heler og detoxer din krop, og så har søvnen, evnen til at nulstiller vores hjerne og vores nervesystem.

Søvn er også vigtigt i forhold til at regulerer dit immunforsvar. Søvn regulerer så immunforsvaret ikke er for overaktivt, og heller ikke er for underaktivt. Vores immunforsvar er væsentligt i forhold til en eventuel skade, hvis du har en betændt slimsæk eller du har en sene-eller muskelskade, så er det vores immunforsvar, der går ind og hjælper til at reparere på vores vævsskade. Derfor kan søvnen have en positiv effektiv på det.

Det er vigtigt for din søvn, at du ikke er stresset. Stress kan give tanke mylder og tankemylder kan være et tegn på, at vi har for travlt og er stresset. Stressen kan både være arbejdsmæssigt og personligt i forhold til vores børn eller andet af privat karakter

søvn

Hvad kan man selv gøre, for at sove bedre / undgå søvnløshed

Når du har svært ved at sove, er det–som altid–godt at tænke over dine vaner. Bruger du skærm lige inden sovetid–det kan være fjernsyn, tablet eller telefon–så er det godt at lægge det fra dig mindst en halv time inden du skal sove. Faste sengetider / sovetider kan også hjælpe dig. Hold dig også fra kaffe og alkohol inden sengetid. Og så er det også vigtigt at du motionerer. Regelmæssig motion er godt for din søvn, men det bør ikke være lige inden sengetid. Hvis du ikke kan sove–og du måske har tankemylder–så stå op, læs en bog eller avisen. Hvis du tænker på, at der er noget du skal huske i morgen–så stå op og noter det ned, så det kan komme væk fra din hjerne

Vidste du at... om søvn / søvnløshed

  1. Sluk for skærmen mindst en halv time inden du skal sove.
  2. Flyt fjernsynet ud af soveværelset.
  3. Skab din faste sovetider, så kroppen vænner sig til dem.
  4. Mindsk din stress.
søvn

Opsøg en osteopat ved søvnløshed / dårlig søvn / tankemylde

En osteopat hos Næstved Rygcenter kan hjælpe, hvis du har svært ved at sove. Osteopati kan hjælpe ved at identificere og behandle eventuelle spændinger eller blokeringer i kroppen, der kan forårsage eller bidraget il søvnforstyrrelser. 

En osteopat vil først foretage en grundig undersøgelse af din krop for at identificere eventuelle spændinger eller blokeringer. Derefter kan osteopaten anvende en række teknikker, herunder bløddels behandling, manipulation og øvelser for at hjælpe med at frigøre spændinger og genoprette balance og bevægelses frihed i kroppen.

Osteopati kan også hjælpe med at reducere stress og angst, som kan være faktorer, der forårsager eller forværrer søvnforstyrrelser. Hvis du oplever vedvarende og længerevarende søvnforstyrrelser, er det en god ide at opsøge en læge. En osteopat kan være en del af en samlet behandlingsplan og kan samarbejde med andre sundhedspersoner for at give den bedst muligeløsning på søvnforstyrrelser / søvnløshed /tankemylder.

søvn

Vidste du at vi har holdtræning?

Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold

Klik her og se vores hold

RING OP