Se videoen og hør, hvordan du kan afhjælpe smerter i kæben.
Smerter i kæben er ikke usædvanlige. Smerter fra kæben kan sprede sig til øre og ansigt. Foran øret sidder kæbeleddet. Det består af knogle, brusk, ledkapsel og sener. Der findes også en lille ledskive, en diskus, i leddet. Alle disse strukturer kan medføre smerter, ligesom sygdomme i tænder og mund, i bihuler eller ansigtsnerver.
En af de hyppigste årsager til kæbesmerter er, når kæben er helt eller delvist ude af led. Nogle kan have lidt slappe ledbånd ved kæbeleddet, hvilket ofte er efter en skade. Det kan medføre, at ledhovedet kan glide lidt ud af stilling, eller at ledskiven kan komme i klemme, og dermed give smerter.
Kæbesmerter er hyppigere hos kvinder end hos mænd.
Se vores osteopater her.
Spis “blød” mad – altså undgå mad som kræver, at du skal tygge meget. Herudover kan du prøve at undgå store gab, tygge på tyggegummi, og anden aktivitet, der giver kraftige bevægelser i kæben.
Massage og varme på det smertefulde område kan hjælpe.
Du skal regne med at give kæbeleddet ro i ca. en uge inden symptomerne svinder.
Når vi har patienter med smerter i kæberne, står kæbesmerterne typisk ikke alene. De hyppigste følgevirkninger, er hovedpine og/eller svimmelhed.
Hovedpinen er ofte i form af spændinger i den ene side af hovedet, men også rundt om øret, op imod tindingen og måske frem mod panden eller baghovedet, hvilket er en indikation på en kæbeproblematik, som kan afhjælpes med behandling hos en ostepat hos Næstved Rygcenter.
Husk at formålet er en afspændt kæbemuskulatur, så giv dig god tid.
Alle øvelser udføres optimalt 4-5 gange dagligt, til symptomerne er væk – der kan gå et par uger inden du mærker forbedringer. Jo bedre, du er til at få lavet dine øvelser, desto hurtigere vil du mærke et resultat.
Se også videoen om hovedpine, som kan være en følge af kæbesmerter.
Vi har forskellige hold med fokus på ryg, nakke, efter fødsel, hofter og bækken, skuldre, Yoga, hold på maskiner, Parkinson hold og Apopleksihold
Klik her og se vores hold