Stærke smerter i skulder og arm første Mette forbi en osteopat

Mette Bundgaard

​I november 2017 fik Mette Bundgaard på kort tid stærke smerter i venstre skulder og arm. Hun frygtede en blodprop, da hun først på sommeren var behandlet mod dette som følgevirkning af 2 hjerneblødninger. Efter opkald til egen læge blev hun kørt med ambulance til Slagelse akutafdeling. Da hjerteproblemer og blodprop kunne udelukkes, blev hun sendt hjem med stærk smertestillende medicin og en mulig diagnose: karpaltunnelsyndrom med indkaldelse til håndkirurgisk afd. Slagelse, hvor diagnosen senere blev afvist. Dagen efter krævede det vagtlægebesøg og yderligere smertestillende medicin, da hun ikke kunne løfte venstre arm og havde kraftige smerter i skulderen. Egen læge blev igen kontaktet og her fik hun en henvisning til fysioterapi.

​Næstved Rygcenter havde da ventetid på fysioterapi og osteopati blev tilbudt i stedet med god oplysning om behandlingsform og om egenbetaling. Mette var da så forvirret og ked af den sidste uges kontakt med det offentlige sundhedssystem, at hun tog imod tilbuddet med kyshånd uden tidligere at have vidst noget om osteopati. Smerterne var stadigt intensiverende, armen kunne stadig ikke løftes og hun havde fået ømhed, stivhed og generel ubalance/ubehag i kroppen og der var tid hos Nikolaj Kaufmann få dage senere.

”Allerede første gang jeg var hos Nikolaj, følte jeg mig tryg og i gode hænder. Han stillede mange spørgsmål, og fik afdækket de udfordringer, som jeg har. Han mente ikke at der var tale om karpaltunnelsyndrom, men udstrålende smerter fra skulder og nakke, samt at der var sammenhæng mellem mine skuldersmerter og min maveregion, hvor jeg lige havde fået en mindre operation. Undervejs forklarede Nikolaj grundigt om behandlingen, der kun var smertefuld på få punkter og ellers behagelig. Da jeg forlod klinikken første gang var mit generelle ubehag aftagende, og jeg kunne frit løfte venstre arm, der ellers havde været begrænset af smerter . Følelsen af at være blevet lyttet seriøst til i roligt tempo var uovertruffen og befriende”.

Osteopati er en behandlingsform, hvor behandlingen udelukkende foregår med hænderne, og uden brug af medicin. En osteopat har specialiseret sig i hvordan forskellige dele af kroppen arbejder og påvirker hinanden. En osteopat søger at genoprette balancen mellem kroppens hovedsystemer. Det vil sige muskel- og skelet systemet, organsystemet, det neurologiske system, bindevæv systemet og kredsløb systemet.

”Jeg er så glad for, at jeg ved et tilfælde kom til at kende osteopati og føler mig nu efter 4 behandlinger bedre tilpas og mere afslappet end før de akutte skuldersmerter. Da det således er hele kroppen og hele dens indviklede system, der behandles, vil jeg regelmæssigt få tid hos Nikolaj for at bibeholde mit velvære og imødegå evt. kommende problemer. Jeg håber med denne beskrivelse at kunne være med til at udbrede kendskabet til osteopati, samt ikke mindst at faget godkendes i det offentlige sundhedssystem”: slutter Mette Bundgaard.​

Book en tid hos osteopat Nikolaj Kaufmann på telefon 5573 8844 eller på [email protected]
Telefontider: mandag til fredag fra kl. 08:00 til kl. 11:00 og fra kl. 12:00 til kl. 16:00 (om fredagen kun til kl. 14:00).

Læs mere om vores osteopater her:
​Hans Andersen | Carsten Holmstrøm Munch | Nikolaj Kaufmann | Anders Bengtsson |Jacob Fabricius Hacke | Mette Nordly Pedersen | Nadia Pedersen

​Vi har desuden:
Henrik Thorsøe Christensen, der har læst osteopati i 5 år.