Rygsmerterne forsvandt

Dianna Roldhave

Mange års rygsmerter og en indlæggelse på Køge Sygehus førte Dianna Roldhave til behandling hos aut. fysioterapeut Daniel Bødtger hos Næstved Rygcenter.

”I telefonen bad jeg om en tid hos en, der vidste noget om ryggen, og hurtigt kom jeg til hos Daniel. Han er en meget behagelig mand, med en dejlig rolig stemme. Han lyttede til det jeg sagde, og han forklarer alt utrolig godt. Hvis jeg ikke helt forstod, hvorfor jeg havde smerter, kom han en mere uddybet forklaring på problemet.

Jeg gik i et forløb hos Daniel på 3 måneder. De første gange kom jeg 2 gange om ugen. Efter halvanden måned havde jeg store fremskridt, og skulle ikke bruge krykker mere. Derefter gik der længere mellem behandlingerne.

Det bedste ved Daniel var, at han lyttede til mig. Og at jeg aldrig tvivlede på hans faglighed.

Jeg fik nogle øvelser med hjem, som jeg kunne overskue at lave. Han pressede ikke på med øvelserne, men sørgede for at få mig til at holde tilbage på nogle af de ideer jeg kom med. Med rolig stemme fortalte han om vigtigheden af, at jeg fik bygget de små muskler op i ryggen, og dermed også de muskler der holder rygsøjlen på plads. Derefter byggede vi videre på de større muskler. Han forklarede mig om smerter, viste en video om smerter, en der var med til at forstå hvorfor jeg har de smerter.

Jeg kan varmt anbefale andre med rygproblemer at booke en tid hos Daniel” slutter Dianna Roldhave.

Daniel Bødtger tilføjer:

"Når man har kroniske rygsmerter (smerter i mere end 3 måneder), og der ikke er nogen skade på ryggen at finde, hverken ved scanninger eller kliniske tests, kan der være tale om det der hedder central sensibilisering.

Kort fortalt er det en tilstand, hvor nerverne, der sender smertesignaler fra ryggen til hjernen, er blevet så gode til at opfange og sende smertesignaler, at de gør de selv ved den mindste bevægelse eller stimuli - altså, at man oplever smerter, selvom der ikke ligger en skade til grund herfor.

Vigtigt her er det, ligesom i Diannas tilfælde, at forstå smertemekanismerne og langsomt begynde at arbejde med de bevægelser, stillinger, aktiviteter man førhen har associeret med smerter. Herved kan der arbejdes med en normalisering af kroppens smertesignaler, så de igen kun bliver sendt til øverste etage, når en skade rent faktisk har fundet sted. Herudover er gradvis, specifik træning af ryggens muskler en vigtig del forløbet for at igen få en ryg, der fungerer optimalt - uden smerter".

Daniel Bødtger er aut. fysioterapeut og er en del af Næstved Rygcenters anerkendte Rygskole team.

Call Now ButtonRING OP