Parkinsonhold – rigtig god træning

Lissi Pedersen havde længe gået på et ryghold hos Næstved Rygcenter. Derudover går hun lange ture. Men det blev sværere for hende at løfte benene, og tage lange skridt, når hun gik. Hun bemærkede også, at den ene hånd begyndte at ryste.

”Jeg gik til lægen, som sendte mig videre til neurolog som hurtigt stillede diagnosen Parkinson. Jeg meldte mig straks ind i Parkinsonforeningen og gik i gang med at finde et træningshold, hvor jeg kunne træne sammen med andre med samme sygdom. Jeg fandt et i Faxe, men blev så opmærksom på, at Næstved Rygcenter også havde hold. Der meldte jeg mig til.

Jeg blev mødt af aut. fysioterapeut Daniel Bødtger, der er dygtig og har sat sig grundigt ind i, hvilken træning der er egnet og målrettet mod os. Med stor faglighed styrer han holdet med smil på læben.

Og nu er der kommet et hold mere om mandagen med aut. fysioterapeut Julie Sønderup. Det er også god træning og i et lidt højere tempo, hvilket er en god kombination for mig. Jeg er glad for begge hold og kan varmt anbefale det til andre” slutter Lissi Pedersen.

Aut. fysioterapeut Daniel Bødtger supplerer:

”Parkinsons sygdom er en progressiv kronisk lidelse. Det vil sige, når du først har Parkinsons sygdom, så har du den resten af livet, og der ses typisk et symptombillede, der langsomt udvikler sig over årene.

Når du har Parkinsons sygdom, så mister du med årene flere og flere af de hjerneceller, der producerer signalstoffet dopamin. Den tiltagende mangel på dopamin er årsagen bag de motoriske symptomer vi typisk ser ved Parkinson sygdom. De mest almindelige motoriske symptomer ved Parkinsons sygdom er: rysten, muskelstivhed og langsomme bevægelser.

Den fysioterapeutiske indsats for Parkinsons sygdom retter sig imod at begrænse udviklingen af de langsomme bevægelser og muskelstivheden, samt, hvis muligt, forbedre bevægemønsteret og muskeltilstanden hos den enkelte. Derfor består den fysioterapeutiske indsats af træning, hvor der bliver lagt vægt på store og hurtige bevægelser af arme og ben, samt balance- og koordinationstræning, styrketræning og konditionstræning”.

Hos Næstved Rygcenter har vi tre Parkinson hold om ugen. Læs mere her.

Call Now ButtonRING OP