Osteopat hjalp ved hjernerystelse

I efteråret 2022 overså en bilist Ritva Marjatta Koppa, da hun på cykel var på vej hjem fra jobbet, som ligger ca. 400 m fra hendes bopæl. Det fik fatale følger, da Ritva netop den ene gang var kommet afsted uden cykelhjelm på hovedet. Hun blev påkørt og slog hovedet.

Et besøg hos lægen, da hun havde ondt i nakken, hovedpine og var træt. Dertil kommer, at jeg havde søvnbesvær. Kunne nemt falde i søvn, men meget tidligt om morgenen. Lægen sendte Ritva videre med en henvisning til fysioterapi. Da der var mistanke om hjernerystelse, blev det hos aut. osteopat Thomas Hyldelund, der blev booket en tid.

”Allerede ved første behandling, fik jeg oplevelsen af, at der blev lyttet, og at Thomas var yderst kompetent. Efter de første par gange, kunne jeg mærke bedringer.

Thomas var godt forberedt, hver gang jeg kom, og spurgte ind til, hvordan jeg havde det, og han var klar med nye øvelser, der hjalp mig. Jeg er sikker på, at det var Thomas’ faglighed der hjalp mig, sådan at alle symptomerne efter ca. ½ år er væk”, slutter Ritva Marjatta Koppa.

Det er aut. Osteopat Thomas Hyldelund, der var Ritvas behandler. Thomas siger: ”Hvert år pådrager mindst 25.000 dansker sig en hjernerystelse. En hjernerystelse kan opstå ved et direkte slag til hovedet, et ryk i hovedet eller i kroppen, eller via en kraftig trykbølge uden direkte slag til hovedet (tænk en kraftig trykbølge fra en eksplosion), hvor hjernen rystes, så den rammer indersiden af kraniet.

Når du pådrager dig en hjernerystelse, sætter det en række faktorer i gang, som kan betyde skader på hjernen. Et slag mod hovedet skaber en påvirkning af hjernens nervebaner, der bliver strukket ud eller revet over. Den direkte skade på hjernen kan starte en bølge af mere alvorlige betændelsestilstande af hjernen.

Der findes ingen sammenhæng mellem ulykken/uheldets karakter og varigheden af hjernerystelse eller graden af symptomer. Hos Næstved Rygcenter er vi 8 aut. osteopater, der kan hjælpe dig, der har pådraget dig en hjernerystelse”.

Læs mere om hjernerystelse her.

Se alle vores osteopater her.

Call Now ButtonRING OP