Osteopat hjalp på Meralgia Paresthetica 

Meralgia Paresthetica

Osteopat hjalp på Meralgia Paresthetica 

I 2015 fik Berit Ziegler en plet på størrelse med en 5-krone på låret, hvor hun var følelsesløs. Det bredte sig i årenes løb til et område på størrelse med A4 og blev et større og større problem.

”Jeg kunne hverken stå eller gå. Der var en brændende fornemmelse i låret, og det gjorde vildt ondt. Smerterne formindskedes, når jeg sad ned. Det var livsødelæggende. Jeg kunne end ikke engang stå op, når jeg skulle lave mad” siger Berit Ziegler.

Find vores osteopater her. Book en tid hos en osteopat her eller her.

Lægen vidste ikke, hvad han skulle gøre, og Berit tog til kiropraktor. Det var kiropraktoren, der stillede diagnosen Meralgia Paresthetica (nerveskade), men behandlingsmuligheden var svære at råde om. Berit kom til fysioterapeut, som heller ikke var en hjælp. Berit fortsætter: ”Jeg trænede en del med fysioterapeuten, men fik det værre og værre. Jeg blev mere og mere hæmmet. Senere har jeg fundet ud af, at en sådan skade ikke bør provokeres – den skal have ro”.

Find vores osteopater her. Book en tid hos en osteopat her eller her.

Et besøg hos en neurolog, medførte brug af psykofarmaka, hvilket Berit ikke kunne tåle og måtte droppe.

Berit kom til Køge Sygehus, hvor de umiddelbart ikke kendte diagnosen. Hun blev scannet og igen sendt til en fysioterapeut, hvilket var nytteløst.

Find vores osteopater her. Book en tid hos en osteopat her eller her.

”På nettet fandt jeg en artikel i ”Tidsskrift for læger”, skrevet af en overlæge på Rigshospitalet. Jeg kontaktede dem og har været til konsultation derinde. De anbefalede et vægttab, og senere en operation. Jeg har i dag tabt mig markant, men det har ingen indflydelse på mine brændende smerter. Jeg er skeptisk overfor en operation.

En veninde anbefalede mig at opsøge en aut. osteopat. Hos Næstved Rygcenter kom jeg til behandling hos Hans Andersen. ”På det tidspunkt kunne jeg kun tage tøj på og af, når jeg sad ned og kunne ikke gå på trapper. Hans bad mig lægge på ryggen på briksen, og med benet udover kanten. Da han bad mig tage benet op på briksen igen, kunne jeg ikke selv løfte det op igen.

Find vores osteopater her. Book en tid hos en osteopat her eller her.

Jeg kom hos Hans første gang i maj 2022, og har nu været hos ham nogle gange. Hans var den første i systemet, der undersøgte mig ordentligt. Han var den første, der med hænderne mærkede på min krop, hvad det var jeg kæmpede med. Med intensiv og målrettet behandling, kan jeg i dag gå. Og jeg kan gå helt almindeligt på trapper, takket være den behandling jeg har fået.

Allerede efter første behandling kunne jeg mærke forbedringer. Hans bad mig gå en tur i Næstved Centrum, da jeg gik fra ham efter første behandling. Og det kunne jeg. I dag kan jeg selv løfte benet op på briksen igen, og det er med modvægt. I dag kan jeg igen gå tur med min hund, og jeg behøver ikke længere mine hjælpemidler.

Jeg kendte ikke Hans på forhånd, men han er yderst kompetent, og fra start havde jeg tillid til, at han vidste, hvad han gjorde. Min livskvalitet er kommet tilbage. Jeg er taknemmelig”.

Find vores osteopater her. Book en tid hos en osteopat her eller her.

Berit Ziegler har ikke fundet årsagen til sin Meralgia Paresthetica, men hun har fundet en måde at behandle symptomerne. ”Det er muligt, at det skal holdes ved lige en gang imellem, men det føles stadig som et mirakel” slutter Berit.

Aut. osteopat Hans Andersen supplerer: ”Når man har Meralgia Paresthetica, er der smerter og en brændende fornemmelse på ydersiden af låret. Det kan være forårsaget af indeklemning af en nerve som hedder: "Nervus cutaneus femoris lateralis"”.

Find vores osteopater her. Book en tid hos en osteopat her eller her.

Nerven kan komme i klemme flere steder helt oppe fra den øvre lænd, ved hoftebøjemusklerne, og lyskebåndet. Når nerven klemmes, kan der opstå smerter, brændende fornemmelse og nedsat følelse. Der kan være mange årsager til det, blandt andet fedme, sygdomme i bugen, diabetisk polyneuropati (en senkomplikation ved både type 1-diabetes og type 2-diabetes), for stramt tøj og overbelastning af hoftebøjerne.

Patienterne nævner brændende smerter og følelsesløshed i benene. Smerter bliver udløst af bevægelser, der forstærker trækket på lyskebåndet. Det kan være når man står længe op eller når man ligger ned med strakte ben”.

Behandlingen består af at frigøre nerven fra sin indeklemning og genoprette funktionen. Som osteopat har Hans Andersen undervist og behandlet dette i mange år.

Find vores osteopater her. Book en tid hos en osteopat her eller her.

 

RING OP