Intensiv fysioterapi træning hjælper Kirsten, der har muskesvind

Kirsten Kragh Andersen

I dag er det omkring 30 år siden Kirsten Kragh Andersen (årgang 1954) fik konstateret muskelsvind. Dengang startede hun behandling og træning hos fysioterapien i Købmagergade. En skæv gang gav rygsmerter.

Gennem årene er Kirsten Kragh Andersen faldet nogle gange, hvor der har været brud både på knæ og overarm. Og hver gang har hun skulle genoptrænes.

Hos Næstved Rygcenter, er det en fysioterapeut der træner med Kirsten, og ifølge hende er han af en støbning, der vil det bedste for patienterne. Hans opgave er hele tiden at få patienterne bedre og bedre, så de kan klare sig selv mest muligt.

"Der bliver knoklet med mig. I starten en gang om ugen, hvilket jeg synes var rigeligt, for jeg skal jo også passe mit arbejde. Men nu er det to gange ugentlig. Derudover kommer jeg med min mand i træningsmiljøet på Eskadronsvej, hvor han to gange om ugen hjælper mig fra maskine til maskine. Og hver gang afslutter jeg med en tur i massagestolen, mens min mand går i bad.​

Fysioterapeuten mente, at jeg skulle have en høj rollator, og med lidt kamp gik kommunen med til, at jeg fik én. Den bruger jeg flittigt i træningen.

Jeg glemmer heller ikke at cykle på min motionscykel, når jeg har overskud til det. Mit højre knæ laver lidt vrøvl pt. så min mand hjælper mig op og ned af motionscyklen herhjemme, så smerterne kan fortage sig.

Det var fint og dejligt at få massage, men jeg må nok sige, at jeg har fået mere energi efter jeg selv gør en indsats. Jeg er meget glad for at komme hos Næstved Rygcenter – og glad for deres interesse for, at jeg kan komme til at klare mig bedre", slutter Kirsten Kragh Andersen.​