Fødder - 13. februar 2023-2983

Fødder er kroppens fundament

Kroppens fundament – foden
Skade, sygdom, genetisk arv, overvægt og uhensigtsmæssige sko er blandt de hyppigste årsager til ømme fødder eller tæer. Uanset årsagen er smerter i fødderne næsten altid resultat af uhensigtsmæssigt brug af fodens knogler og muskler. Foden er fundamentet for resten af kroppen.

Der kan være flere årsager til smerter i fødderne. Fodsmerter og forkerte fodstillinger kan trække smerter med sig til andre dele af kroppen. Mange har oplevet at vrikket om og forstuve en fod. Der opleves smerter, og der vil være behov for en specialist til at hjælpe dig væk fra smerterne.

En kædereaktion
Det ses ofte, at en forstuvet fod kan være årsag til ryg- og/eller andre smerter. Når foden forstuves, vrikker foden som regel indad. Ved vriddet trækkes lægbenet nedad, hvilket skaber en spænding videre i hase-muskulaturen, som hæfter sig på sædeben (bækkenet). Trækket i bækkenet vil rotere bækkenet bagud og låse lænden, og kræver behandling. Når foden behandles rigtigt, ophæver denne kædereaktion, som er beskrevet ovenfor.​

Se mere her. Bestil tid til en undersøgelse af dine fødder her.

Diagnose
Smerter i fødderne kan være svære at diagnosticere, ligesom indsigten i behandling er et speciale i sig selv. Hvis du har ondt i fødderne, kan din læge guide dig til, hvilken behandlingsform, de finder den rigtige. Ofte er en fysioterapeut med speciale i fødder være et godt sted at starte. Der kan du få behandling og hjælp til fodpleje. I nogle tilfælde er indlæg i dine sko en god løsning for dig.

Hos Næstved Rygcenter har vi ansat aut. fysioterapeut Ditte Høyer Knudsen, der har en særlig interesse for fødder. Udover en grundig undersøgelse og behandling, kan hun også scanne dine fødder, så du kan få de helt rigtigt indlæg i dine sko, hvis dette er den bedste løsning for dig.

Indlæg i skoene kan være en løsning
Fodindlæg kan aflaste dine fødder. Aut. fysioterapeut Ditte Høyer Knudsen – Næstved Rygcenter har en særlig interesse og flere års erfaring med at hjælpe dig, der har smerter i fødderne.

Ditte Høyer Knudsen – Næstved Rygcenter siger: ”Det kan være meget individuelt, hvad den enkelte har brug for. Derfor vil du hos mig få en grundig undersøgelser og behandling af dine fødder, udfra det du fortæller, og det jeg mærker på dine fødder”.

Næstved Rygcenter har en samarbejdsaftale med zoles.eu – det betyder at vi kan scanne dine fødder og bestille indlægssåler til dig.

Se mere her. Bestil tid til en undersøgelse af dine fødder her.

RING OP