Nikolaj Kaufmann

Nikolaj Kaufmann

Aut. fysioterapeut (BSc.PT), aut. osteopat D.O, M.R.O.DK (Medlem af Registrerede Osteopater i Danmark)

​​​​Nikolaj Kaufmann er fra årgang 1979. Han blev fysioterapeut i 2006 og afsluttede sin uddannelse som osteopat ved International Academy of Osteopathy i 2016, med afsluttende opgave i kæbeproblematikker. Nikolaj har arbejdet på privat klinik hele sin karriere.

Nikolaj har altid været vidensopsøgende og nysgerrig på kroppens mange funktioner og finurligheder. Efter endt uddannelse har han tilegnet sig mange kompetencer via kurser, seminarer mentorforløb og sparring, både med kollegaer i eget fag og via tværfagligt samarbejde med forskellige grene af behandlings- og træningsverdenen.

Book en tid hos Nikolaj her.

​​Nikolaj er blevet ved med at tilegne sig mere dybdegående viden om blandt andet hjernerystelse. Han er i dag en anerkendt behandler indenfor hjernerystelsesproblematikker, nakkeproblemer, balanceproblemer, smerter, og af andre senfølger, der kan komme af et hoved/nakketraume. Nikolaj har således hjulpet mange patienter med følger af hjernerystelse til en bedre hverdag. Udover at have tilegnet sig specialiseret viden indenfor hjernerystelse og senfølger heraf, har Nikolaj en lang og bred baggrund indenfor træning, rehabilitering og manuel behandling.

Nikolaj har behandlet og trænet eliteudøvere af flere idrætsgrene, bla. triathlon, svømning, håndbold, kampsport og vægtløftning. Han har tidligere været fysisk træner og fysioterapeut for Nordsjællands Håndbold Ligaspillere. Han er en dygtig formidler og en dreven og erfaren underviser, som i 10 år har uddannet og eksamineret personlige trænere, samt undervist fysioterapeuter i træning og genoptræning.

I 2,5 år var Nikolaj civil ansat ved Forsvarets Center for Idræt som projektleder og ledende fysioterapeut. Her var han ansvarlig for manuel udredning og behandling af danske soldater før, under og efter udsendelse. Dette medførte tusindvis af undersøgelser i felten i samarbejde med ”Danish Military Physical Training Team”, som ligger til grund for nogle af de træningsmetoder, der benyttes i forsvaret i dag. I tiden i forsvaret og nogle år efter, har Nikolaj undervist i kendskab til kroppen, kroppens belastninger, fysisk træning og rehabilitering på samtlige kaserner i Danmark og på Hærens og Flyvevåbnets Officerskole.

Book en tid hos Nikolaj her.

​Nikolaj siger selv: ”For mig er det helheden og detaljerne, der er afgørende og spændende i mødet med patienten. Dybdegående viden og kreativ kritisk tænkning er afgørende for hvordan jeg kan optimere både behandling, rehabilitering og træning til min patient. Jeg ser mange akutte patienter, hvor problemerne kan klares forholdsvist hurtigt og jeg ser mange kronikere, der har været igennem lange sygdomsforløb. Her skal jeg, som behandler, nogle gange vende det hele lidt på hovedet og starte forfra. Nogle gange skal der tages et skridt i en retning, der måske er anderledes end først antaget, før næste plateau kan opnås og patienten kan komme videre i sit forløb. Startes forløbet uden fokus på årsagens primære problem, risikerer patienten længere stilstand i sin problematik. Det er vigtigt at have forståelse for kompleksiteten af sin klients problematik, at lytte, spørge og bearbejde information så skarpt, som muligt, så der bedst muligt kan findes frem til problemets rod og mulige løsning. Mindst lige så vigtigt er det at være en skarp formidler, så man som behandler kan hjælpe sin patient med forståelse af egen problematik og hvad de eventuelt selv kan gøre for at bedre deres heling.”

Book en tid hos Nikolaj her.

Privat er Nikolaj glad for at prøve sin krop af igennem brede aspekter af sport, herunder bl.a. dans, kampsport, styrketræning, stærkmandssport og han har desuden deltaget ved EM og VM i Obstacle Course Racing i 2018 og 2019.

Nikolaj bor på et nedlagt husmandssted med sin kone og deres tre børn.

Book en tid hos Nikolaj:
Telefon 5573 8844 eller på [email protected]

Telefontider:
Mandag til fredag fra kl. 08:00 til kl. 11:00 og fra kl. 12:00 til kl. 16:00 (om fredagen kun til kl. 14:00).

En af de patienter Nikolaj har hjulpet er Susanne Halkjær. Læs her, hvad Susanne siger om behandlingen hos Nikolaj.

Læs mere om vores andre osteopater her:
Hans Andersen | ​Carsten Holmstrøm Munch | Anders Bengtsson | Jacob Fabricius Hacke | Nadia Pedersen

​Vi har desuden:
Henrik Thorsø Christensen, som har læst osteopati i 5 år.