Hans Andersen - Næstevd Rygcenter

20 år med osteopati i Næstved

20 år med osteopati i Næstved
Det er hvad aut. fysioterapeut og aut. osteopat Hans Andersen, indehaver af Næstved Rygcenter har stået i spidsen for.

”Det har været 20 arbejdsomme og ikke mindst fantastiske år, hvor jeg sammen med et team af dygtige og passionerede behandler har hjulpet mange mennesker af med smerter og til en bedre livskvalitet. I de 20 år har vi haft patienter fra hele Danmark. Næstved Rygcenter er en klinik, som bliver søgt, når folk vil være sikker på den bedste kvalitet og erfaring” siger Hans Andersen.

Find vores osteopater her. Book en tid her.

Interessen for behandlerverdenen kom til Hans allerede i de unge år. Hans bedste ven havde cystisk fibrose, hvilket er en arvelig sygdom med forstyrrelser i flere organer, blandt andet lunger og bugspytkirtel. I de tidlige år så Hans, hvordan kammeratens mor masserede sin søns lunger, og hvordan det hjalp hans bedste ven. I en alder af 26 år blev Hans autoriseret fysioterapeut i 1995. Det førte til en stilling på Næstved Sygehus på henholdsvis ortopædkirurgisk og reumatologisk afdeling i 2 år.

Men det var ikke nok. Uddannelsen til osteopat tog han, som en af de første i Danmark. Siden har han hjulpet utallige mennesker til en bedre livskvalitet uden smerter.

Faglig direktør og klinisk vejleder
Hos Næstved Rygcenter har Hans stået i spidsen for, at alle behandlere bliver løftet fagligt. Det er ikke kun osteopaterne, men også fysioterapeuterne. Klinikken har ansat en faglig direktør (Thomas Hyldelund), der også er aut. osteopat. Sammen med en aut. fysioterapeut (Camilla Clausen), der også arbejder som klinisk vejleder (praktiksted for studerende), er der i alles kalendere afsat tid til faglig sparring.

Underviser kommende osteopater
Gennem alle årende har Næstved Rygcenter været førende på markedet. Hans Andersen har undervist kommende osteopater på den internationale skole IAO (The International Academy of Osteopathy) siden 2005. Da Hans blev osteopat tog det 5 år, og foregik i Belgien. Derefter var han et år i West Minster i England. Han har desuden været formand for Danske Osteopater i perioden fra 2005-2010.

Find vores osteopater her. Book en tid her.

En stor klinik
I dag rummer virksomheden en klinik i Glumsø, samt klinikkerne på Eskadronsvej og i Købmager­gade i Næstved. Virksomhed beskæftiger ca. 25 behandlere med uddannelser som aut. fysiotera­peut og aut. osteopat, samt 3 administrative medarbejdere. Vores osteopater er meget erfarne behandlere som løbende holder sig opdateret på nyeste viden og teknikker. Vi deler viden og sparrer i det fællesskab vi er i hos Næstved Rygcenter.

Hans startede klinik i Gelsted i 2001. I 2004 udvidede han med klinikken på Eskadronsvej og i 2007 også med klinikken i Købmagergade.

Hans Andersen siger: ”Hos Næstved Rygcenter har vi mere end 50.000 individuelle behandlinger om året. Cirka hver tredje behandling er hos en osteopat. Hos os er vi alle er autoriserede, og godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Vi følger de nationale retningslinjer for sundhedsbranchen. Vi samarbejder med læger, special­læger samt både offentlige og private hospitaler. Vi er lokale, men har blikket rettet ud i verden, så vi hele tiden er opda­te­ret på nyeste viden og teknikker. Vi har et skarpt øje på alle behandlere i huset. Sammen med vores faglige direktør og kliniske vejleder, arbejder vi hele tiden på, at vores behandlere er kompetente og klar til den opgave, som vi er betroet – nemlig til at hjælpe dig med smerter til en bedre livskvalitet uden brug af kniv og medicin”.

”Hos os tilstræber vi, at du fra gang til gang har den samme behandler. Hvis det ind imellem ikke kan lade sig gøre, sikrer vi ved intern sparring, uddannelse og kendskab til hinanden, at den enkelte behandler ved, hvilken kollega, der kan hjælpe. Vi skaber en intern tryghed ved dette kendskab, så du altid er i gode hænder” siger Hans Andersen.

Find vores osteopater her. Book en tid her.

Vi samarbejder
Vi arbejder tæt sammen med resten af sundhedsvæsenet, hvilket både er din privatpraktise­ren­de læge, speciallæger samt offentlige og private hospitaler.

Hvad virker?
Hans Andersen påpeger: ”Når du kommer til en behandler, er der tre vigtige ting der skal til, at du får det bedre. Din behandler skal: tage dig alvorlig | undersøge dig grundigt | informere dig om, hvad du fejler.

Undersøgelsen
Hos Næstved Rygcenter foretager vi en funktionel undersøgelse, og sammen med dig, aftaler vi to handle­planer. Den ene handler om, hvordan vi kan hjælpe dig med manuel behandling og diagnosespecifik træning, mens den anden handler om, hvad du selv kan gøre. Det er vigtigt, at vi sikrer, at du ikke kun bliver symptombehandlet, men at du bliver årsagsbehandlet. Hvis du ikke bliver årsagsbehandlet, vil dine smerter gentage sig eller være vedvarende”.

Mennesker skal forstås og behandles som en helhed. Derfor er osteopati velegnet til behandling af alle lige fra spædbørn til ældre.

Find vores osteopater her. Book en tid her.

Om osteopati
Osteopater undersøger og afklarer smerter og problemer i hele kroppen, og behandler kroppens led, muskler og bindevæv med osteopatiske manipulationsteknikker.

Formålet med den osteopatiske behandling er at optimere kroppens funktioner, da alle kroppens strukturer påvirker hinanden og er afhængige af hinandens funktioner.

Årsagen til problemer i kroppen kan stamme fra et andet sted end der, hvor smerterne og symptomerne opleves. Osteopaten behandler derfor både symptomerne og selve årsagen. Derudover kan osteopaten give basale råd og anbefalinger, herunder omkring kost, rygning, alkohol, motion, søvn og stress, hvis det er relevant – de såkaldte KRAMSS-faktorer.

Hvordan behandler en osteopat
En osteopat undersøger og forebygger dysfunktioner i hele kroppen og behandler led, muskler og bindevæv med osteopatiske manipulationsteknikker for at normalisere kroppens funktioner. Disse teknikker omfatter blandt andet manipulation og mobilisering af kroppens led, muskler og bindevæv, stræk teknikker.

Find vores osteopater her. Book en tid her.

”Vores visionen er at hjælpe så mange mennesker som muligt til en god livskvalitet uden brug af medicin eller kirurgi. Vi ved, at medicin er vigtig for mange diagnoser, men medicin har også bivirkninger. Derfor vil vi gerne med den rette handleplan og behandling begrænse forbruget af medicin.

Vi kan i mange tilfælde hjælper dig med træning, sådan at du kan undgå operation og medicin. Det giver færre bivirkninger og en bedre livskvalitet.

Derfor er vi stolte af, at så mange igennem årene har valgt Næstved Rygcenter, og dermed har gjort, at Næstved er et af Danmarks førende behandlingssteder inden for osteopati, fysioterapi og genoptræning” slutter aut. osteopat Hans Andersen.

Selve jubilæet markeres ved en kombineret reception og åbent hus i april 2023.

Find vores osteopater her. Book en tid her.

 

 

 

Call Now ButtonRING OP